IFA 2018: Új okosóra a Casiótól

A Casio nagyjából két éve van jelen az okosórák piacán a WSD-F sorozatával, amelynek eladási statisztikáiról semmilyen információnk nincs, azonban valószínűleg kielégítőek a számok, hiszen a japán vállalat gőzerővel folytatja a fejlesztést, a 2018-as IFA kiállításon bemutatták a legújabb Wear OS-sel szerelt modelljüket, a WSD-F30-at.


[+]

A kék, narancssárga és fekete színekben piacra kerülő termék egy 1,2 hüvelykes, 390 x 390 pixeles OLED kijelzővel és egy monokróm LCD-vel is rendelkezik, amelyek között a felhasználók tudnak váltani. A két kijelző igazából ugyanaz, két rétegről van szó, ami egy elég előremutató megoldás, hiszen már a monokróm megjelenítő is egész sok információt ad a tulajdonosnak, a pontos idő mellett irányítű, barométer és a tartózkodási magasság is megjelenik rajta, az üzemidő pedig ebben a módban akár egy hónap is lehet egy töltéssel, ami jelentősen hosszabb, mint a teljes funkcionalitást (és színes kijelzőt) kínáló funkció másfél napja. A kettő között viszont ott van az úgynevezett extended mode, ahol az órás móddal ellentétben van GPS-funkcionalitás és bármikor előhozható a térképes nézet is, de az időt monokróm módban mutatja az eszköz: ezzel a gyártó szerint 3 napos használati idő érhető el, ami annak fényében kicsit furcsa, hogy mindez a valóságban csak 24 órát jelent, de a japánok úgy számoltak, hogy egy nap az emberek úgysem használják 8 óránál többet az órájukat. Tehát mondjuk úgy, hogy ez 24 óra térképhasználatot és GPS-logolást, valamint 48 óra sima órás nézetet jelent az extended mode.

Maga az eszköz amúgy hasonlóan robusztus külsejű, mint elődei, mérete 60,5 x 53,8 x 14,9 milliméter, tömege szíjjal együtt kb. 83 gramm. 5 barig vízálló, működése -10 Celsius fokig garantált, ami mondjuk nem minden helyzetben elég, de azért nem is rossz érték. Az ellenállóságot bizonyítja a MIL-STD-810G szabványnak való megfelelés, van benne mikrofon, vibramotor, Bluetooth, WiFi, légnyomás szenzor, giroszenzor és iránytű is, a pulzust viszont nem méri. Android és iOS operációs rendszerekkel egyaránt képes működni, az ára egyelőre nem ismert, azt viszont tudjuk, hogy csak jövő januárban kerül a boltok polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Casio

Előzmények

Hirdetés