IFA 2014: Kedvező áron jöhet az Acer Liquid Z500

Az Acer berlini eseményének mobilos központjában a Liquid Jade és a Leap nevű okos karperec állt. De a tajvani gyártó a kedvezőbb árfekvésű okostelefonok piacát sem hagyja parlagon, a Liquid Z500 pont ide tart. Itt elég nagy a tolongás, a sikerre éhező cégeknek illik kitalálniuk valamit, amivel meg tudják különböztetni terméküket a konkurensektől. Az Acer pedig a zenét választotta, a prezentáción azt írták a telefon mellé, hogy "CD" minőségű produkciót nyújt.


[+]

Bár magán a sajtóeseményen a hardverről egyébként nem sokat árultak el, azt már lehet tudni, hogy a burkolat alatt egy középkategóriás MediaTek chipset dolgozik, méghozzá az MT6582, magonként 1,3 GHz-en. A kijelző HD felbontású, az IPS panel fényereje és kontrasztaránya megfelelőnek tűnt a készüléket kézben tartva. Az Android 4.4.2-re épülő kezelőfelületet az Acer kis mértékben átdolgozta, a lényeg a DTS hangzásjavító és az előlapi hangszórók teljesítménye, amiről persze sok konkrétum nem hangzott el, de a gyártó nagyon bízik abban, hogy a felhasználóknak nem lesz szükségük külső hangfalakra ahhoz, hogy jó minőségben hallgassanak zenét. Tény, hogy a helyszínen nem estem különösebben hanyatt a produkciótól.


[+]

Az előlapon 2 megapixeles, a hátlapon 8 megapixeles (f/2.0) kamera ücsörög, videót Full HD-ban tud rögzíteni a gép. Az Acer standján kiállított Liqiud Z500-ak mind két SIM kezelésére voltak képesek, a memória microSD-vel bővíthető. A telefon szeptember 15-én már bizonyos országokban kapható lesz, előzetesen 149 eurós kártyafüggetlen árról lehet tudni.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés