Hirdetés

IFA 2013: Kezünkben az LG G2

A mai napon az LG is sajtótájékoztatót tartott, ahol lényegében az eddig megismert termékeket lehetett szemügyre és egyben kézbe is venni. A legnagyobb attrakció természetesen az LG G2 volt, aminek nevéből az előddel ellentétben eltűnt az Optimus megnevezés, hiszen ezt a szót már csak az alsóbb kategóriás eszközöknél szeretné használni a kisebbik dél-koreai gyártó.


[+]

A 138,5 x 70,9 x 8,9 milliméteres és 143 gramm tömegű készülékbe egy hatalmas, 5,2 hüvelyk képátlóval rendelkező, 1920 x 1080 felbontású True HD IPS+ LCD érintőkijelző is belefért, mely 16 millió színt képes megjeleníteni, méghozzá egész korrekt fényerő mellett. A megjelenítőt Gorilla Glass 3 üveg védi a külső hatásoktól és karcoktól, a hátlap viszont sajnos műanyagból készült. Ennek ellenére a telefon egyik legérdekesebb pontja is erre található, ugyanis a hangerőszabályzó és a kezdőképernyőre ugrás gombok is itt foglalnak helyet. Használatuk elsőre furcsa, ám egész kényelmes, még ha néha elő is fordul, hogy a tapasztalatlan ujjak olykor-olykor félrenyomnak. Felettük találjuk a 13 megapixeles képek és Full HD videók felvételére képes (60 fps!) kamerát és  a hozzá tartozó segédfényt. A fotóapparátus optikai képstabilizációval is rendelkezik, de tudja a mosolyfelismerés és a HDR funkciókat is. Az előlapi kamera 2,1 megapixeles, emellett 1080p-s kisfilmeket tud felvenni, 30 fps sebességgel.


[+]

A Qualcomm Snapdragon 800 lapkakészlet az egyik legerősebb mobil chipset jelenleg, nem véletlen, hogy az LG is emellett tette le a voksát. A négymagos processzor Krait 400 magjai maximum 2,26 GHz-re tudnak felpörögni, grafikus gyorsításért az Adreno 330 felel. A 2 GB RAM bőségesen elég az alkalmazások egyidejű futtatásához, emellett a 16 / 32 GB-os belső tárhely is viszonylag sok adat tárolására ad lehetőséget, ám problémás a dolog annyiból, hogy a G2-ben nincs microSD kártya foglalat, így nem tudjuk tovább bővíteni ezt a mennyiséget.


[+]

A kétcsatornás, 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat támogató, internetmegosztásra és DLNA-ra képes WiFi modul mellett még 4.0-s Bluetooth chipet is kapunk, ami már LE-s (Low Energy), vagyis régebbi társainál sokkal kevesebb energiát igényel. Az A-GPS egység GLONASS támogatást kapott. Mobilkommunikáció terén sem kell kukázni a G2-t, hiszen tudja kezelni az LTE / 4G hálózatokat, melyeken maximum 100 Mbps letöltési sebességet érhetünk el. A készülékben találunk még RDS képes sztereó FM-rádiót, extra funkcióként pedig az USB On-the-go és a DivX/Xvid támogatás emelhető ki.


[+]

Az egyelőre Android 4.2.2 alapokon nyugvó LG G2 energiaforrása egy 3000 mAh-s akkumulátor, hogy ennek mit kellene kibírnia, arról a dél-koreaiak nem adtak hivatalos információt. Az előreláthatólag szeptembertől megvásárolható zászlóshajó ára 16 GB-os változat esetén 599 euró, 32 GB-os variánsnál pedig 629 euró lesz.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG G2 – beárazva

    A kisebbik dél-koreai gyártó idei csúcsmodelljének listaárát is leleplezték az amerikai szolgáltatók.

  • Megérkezett az LG G2

    Az Egyesült Királyságban kártyafüggetlenül és előfizetéssel is elérhetővé vált az LG csúcsmobilja.

Előzmények

Hirdetés