2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Idén érkezik a Google Pixel készülékek új generációja

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: The Verge | Frissítve:

Pontos megjelenést vagy intervallumot még nem tudni, de hivatalos forrásból nyert megerősítést, hogy a Pixel sorozat már idén folytatódik.

Hirdetés

Rick Osterloh, a Google hardver részlegének rangidős alelnöke egy interjúban beszélt arról, hogy a Google Pixel-t és Pixel XL-t újabb saját brand alatt kiadott készülékek követik. Osterloh egészen konkrétan kijelentette, hogy készül az új Pixel, "az iparág éves ritmusát" a Google is követni fogja. Ezzel együtt dátumot, vagy időszakot nem közölt.

Google Pixel XL
Google Pixel XL [+]

"Az emberek számíthatnak [a Pixel és Pixel XL] utódjára, azzal együtt is, hogy dátumot tőlem most nem fognak hallani." Nyilván számítottunk a Pixel sorozat folytatására, Osterloh nyilatkozata viszont az első hivatalos megerősítése a Google eddig csak feltételezett terveinek. Az árat illetőn csak annyit közölt, hogy a Pixel marad prémium, így olcsóbb, vagy belépő szintű Google telefonra továbbra sem érdemes vágyakozni. Legalábbis a hivatalos álláspont szerint.

Update: Egy fel nem fedett forrás állítja, Osterloh nem véletlenül fogalmazott úgy, ahogy, a Pixel marad prémium, azt viszont senki nem állította, hogy más néven ne jöhetne egy költséghatékony készülék a keresőóriás neve alatt. A forrás szerint logikus volna egy Google által gyártott hardverrel szerelt Android One készülék, főleg a fejlődő piacokat célozva. A legújabb Android One platformot használó készüléket egyébként pont most mutatta be a General Mobile, amely 45 országban lesz elérhető, inkluzíve Európa egyes államai.

Hirdetés

Előzmények

 • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

  A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

 • Google Pixel - más közönségre képpontosít

  Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

 • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

  Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.