Hirdetés

Huawei Experience: Interjú a Huawei regionális vezetőjével

Derek Yu a cég fogasztói üzletágának CEE régióért felelős vezetője, Barcelonában tudtunk arra időt szakítani, hogy beszélgessünk vele.

Az idei MWC-n volt lehetőségünk interjút készíteni Derek Yuval, aki annak a CEE régiónak a vezetője, amelyhez Magyarország is tartozik. A beszélgetést kamerával rögzítettük, feliratoztuk, most pedig végig lehet nézni és hallgatni a lenti videóra klikkelve. Derek Yu nem kapott könnyű kérdéseket, mert természetesen szóba került a gyártó helyzete az okostelefonos piacon, a cég stratégiája elsősorban Európát illetően, valamint a készülékek árazásának kérdése is a témák között volt.

Ahogyan az a beszélgetésből is kiderül, a Huawei nem tervezi feladni európai tevékenységét, ám változtatnak a stratégián úgy, hogy az általuk kínált portfolió már nem elsősorban a telefonokra fókuszál, hanem ökoszisztémát építenek és lépésről-lépésre emelnek be új termékkategóriákat (notebook, monitor, audio eszközök és hordható elektronikai eszközök) a kínálatba. Bár a beszélgetésből érződik, hogy ez egy nehezebb időszak a gyártó életében, mégis bizakodva tekintenek előre és igyekeznek az eddigi tapasztalataikat másféle eszközökben is kihasználni.

Előzmények