Hirdetés

Huawei Experience: a Joy hangszóró emeli a tétet!

30 watt összteljesítménnyel nagy bulit tud csinálni a Huawei Joy hangszóró, a Devialet közreműködésével pedig az általános hangminőség is nagyon tisztességes.

Amikor először bekapcsoljuk a Huawei Joy hangszórót, felvillan az RGB-s, vibráló ledsor jobb oldalon és egy basszusokkal teli, ütős introzene szólal meg, mindez pedig egyértelműen jelzi: ebben a tesztben nem a zongorahangok lecsengésének puhaságát vagy a háttérhangszerek finom neszét fogjuk taktusról taktusra elemezni, ez a kütyü arról szól, hogy elvisszük bárhova és élvezzük a háttérzenét, vagy lefektetjük egy kisebb buli alapjait.


[+]

Az obszidián fekete és fenyőzöld színekben elérhető kütyü nagyjából akkora, mint egy félliteres palack üdítő, magassága 202 milliméter, átmérője 73 milliméter, a mérlegen pedig 680 grammot nyom, így egy kisebb táskába berakható, vagy ahogy a Huawei mutatja, akár a biciklink kulacstartóján is jól mutat.


[+]

A dobozon belül elsősorban a hangszórót találjuk, de persze számtalan egyéb leírás, garanciajegy és egy USB-A, illetve USB-C végű kábel is jár hozzá, a Huawei SuperCharge adapterekkel pedig akár 40 wattos gyorstöltés is megvalósítható (5V/2A, 9V/2A és 10V/4A, USB-PD 3.0): ha kihasználjuk a teljes töltési teljesítményt, akkor 10 perc alatt 1 órányi zenehallgatást nyerünk, viszont hosszabb távon is megérheti nagyobb teljesítménnyel tölteni, mert a 8800 mAh kapacitású telep egyáltalán nem kicsi, lassabb töltőkkel rengeteg idő kell a teljes feltöltéshez. Kezelni egyáltalán nem lesz bonyolult, szinte minden funkciónak külön gombja van, egy gombnyomással indíthatjuk a hangasszisztenst, intézhetjük a Bluetooth-párosítást, két hangszóró egymáshoz való kapcsolását, továbbá hangosíthatunk, halkíthatunk és a médiatartalamkat is vezérelhetjük.


[+]

Technikai oldalról két darab aktív hangkeltő dolgozik a háttérben, a mélyközép hangszóró egy 50 x 75 milliméteres, lekerekített téglalap alakú (amit a Huawei versenypályához hasonlít), 20 W teljesítményű egység, mellette pedig egy 10 W teljesítményű, 19 milliméteres magassugárzó dolgozik, de ezekből nem látunk semmit, ami feltűnőbb, az a hangszóró két végénél lévő passzív sugárzó, ami nagyon aktív mozgásba kezd a basszusokkal párhuzamosan: a hangzáshoz valószínűleg nem tesz hozzá sokat, de a show-élményt határozottan fokozza, a jobb oldalán lévő kör-led pedig változatos színforgásba kezd, ahogy bármilyen médiatartalmat játszunk le mobilunkon keresztül.


[+]

A francia Devialet közreműködésével állt össze a hangzásvilág, ami persze erősen a mélyekre, mély-közepekre épít, így egy viszonylag nagyobb teret is betölt, de nyilvánvalóan a méretéhez skálázva kell elképzelnünk, mennyi energiát ad át, ha a mélyeken semmit nem babrálunk, akkor is erősen a torzítás határát karcolja maximális hangerő mellett a kütyü, és ezt a Huawei AI Life alkalmazáson belül még feljebb tudjuk tolni, de adott esetben vissza is vehetünk belőle.

[+]

Elég sok részletet gyűjt össze szűk helyre a Huawei Joy, viszont sztereó élményt csak akkor várhatunk tőle, ha kettőt összekapcsolunk, olyankor ugyanis a bal-jobb csatorna külön hangkeltőkre kerül.


[+]

Hangerőből tényleg nincs hiány, hasonló teljesítményből aligha hoznak ki több erőt a konkurensek, a kütyü méretét ismerve pedig tényleg meglepő, mit produkál a Huawei Joy, viszont a három előre összerakott hanghatásból (Hi-Fi, Vokális, Devialet Space) leginkább a vokális az, ami tényleg feltűnően kiemeli az énekhangokat, a másik kettő közt viszonylag apró a különbség, és azért Hi-Fi élmény helyett nyilván inkább a partiképességek domborítanak, bárhova is állítjuk a hangszóró beállításait. A kodektámogatás AAC és SBC szinten kimerül. Adott a telefonálási lehetőség is elég jó minőségben, zavaró visszhangok nélkül.


[+]

Nem maradt ki a hangszóróból az NFC, így a gyors párosítás mindenképpen adott lesz, és az IP67-es védettség is megvan, igaz, a Huawei külön kiemeli, hogy a teszt laboratóriumi körülmények közt, tiszta vízzel  zajlott (1 méter mélyen, 30 percig), a vízbe merítés által okozott hibákra pedig nem vonatkozik a normál garancia. 50 ezer forint körüli árcímkével nem a legolcsóbb hangszórók közt versenyez a kütyü, viszont Huawei-ökoszisztémába beillesztve remekül működik, hangminősége pedig bőven kiemelkedik a hasonló méretben kedvezőbb árat nyújtó konkurenseknél.

Előzmények