HP 7 Plus – százdolláros minimalista

A Palm felvásárlásával a HP igen komoly reményekkel kezdte meg az okostelefonok és táblagépek piacára való visszatérését, ám a félre pozicionált termékek végül nem tudták meghódítani a vásárlók szívét, noha maga a platform alapkoncepciója igen előremutatónak bizonyult. A HP végül a webOS teljes megnyitásával próbálkozott, ám a törekvések szoftveres szinten leragadtak, hiszen új készüléket nem épített a Palm rendszere köré. Az újabb kudarcok ellenére a HP továbbra sem adta fel teljesen az elektronikai eszközök leggyorsabban bővülő piacát, igaz, az új ajánlatai egytől egyig az alsó szegmensben landolnak és webOS helyett a Google népszerű megoldása köré épülnek.

A frissen bemutatott HP 7 Plus a pozitív gondolatokat ébresztő jelző ellenére a táblagépek legeslegalsó szegmensének képviselője, ráadásul az olcsó hatást még a kijelzőt körbefutó rendkívül vaskos perem is tovább fokozza. A 1024 × 600 képpontos 7 hüvelykes megjelenítő, az 1 GHz-es kétmagos processzor, a 2 megapixeles fixfókuszos hátoldali és VGA előlapi kamera szintén az elérhető minimumot jelenti, egyedül az 1 GB RAM, a microSDHC kártyával bővíthető 8 GB belső tárhely és az életre szóló 25 GB ingyenes Box.net online tárhely jelent némi felüdülést. A 99,99 dollárért piacra kerülő HP 7 Plus az Android platform 4.2 Jelly Bean változata köré épül, ám a motorháztető alatt található 2800 mAh kapacitsú akkumulátor által biztosított üzemidőről egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

  • Piacon a HP táblagép triója

    Az Egyesült Államokban már kaphatóak a HP mérsékelt árfekvésű hét- és nyolchüvelykes kijelzővel szerelt Tegra processzoros táblagépei.

Hirdetés