Hosszú üzemidő, még hosszabb terméknév

A Redmi Band mellett (többek között) bemutatkozott a Xiaomi Mi Air 2S TWS Earphones is.

19 ezer forintnak megfelelő jüanos áron mutatkozott be a Xiaomi valódi vezetékmentes fülhallgatójának új modellje, irdatlan hosszú néven. A Xiaomi Mi Air 2S TWS Earphones elvileg 24 órás órás üzemidőt biztosít, amihez persze szükség van a Qi szabvány szerint tölthető tokra. A füles önerőből 5 órát bír, ezt lehet megtoldani az egy óra alatt feltölthető töltőtokkal. Ha nincs Qi felület, egy Type-C kábel is megteszi.

[+]

A 14,2 milliméteres hangkeltővel szerelt fülesek önállóan, vagyis egyesével is használhatóak, Bluetooth 5.0-s szabvány szerint LHDC kodekkel csatlakoznak, ami nagyjából a Qualcomm aptX HD protokollnak felel meg és elérhető minden Android 10-es eszközön. Aktív zajszűrés nincs, de a beszélgetési hangminőséget két-két mikrofon próbálja javítani. Az újdonság viszont elvileg a binaural synchronous transmission technologynak nevezett megoldás, ami lehetővé teszi, hogy mindkét füles közvetlenül a készülékhez kapcsolódjon, csökkentve ezzel az átviteli késleltetést és stabilabb kapcsolatot eredményezve. Előbbi problémát egyébként külön üzemmód (alacsony késleltetés) is igyekszik mérsékelni.

Tehát nincs egy fő egység, ami a készülékkel kommunikál, míg a füles másik fele közvetetten kapcsolódik. Így elvileg a rendszernek külön eszközként kéne látnia a jobb és bal oldalt és mindkét eszköz képes lenne kezelni a hívásokat. A Mi Air 2S TWS Earphones mélyen integrált a MIUI rendszerbe, azonnal érzékeli az eszközöket, ha kivesszük a tokból, illetve a Xiao AI is kezelhető hangutasítással. A készülék egyébként hamarosan valószínűleg a nemzetközi piacra is megérkezik, de erről egyelőre nem tudunk közelebbit.

Azóta történt

Előzmények

  • Vezeték nélküli headsetek a Xiaomitól

    Ezúttal sem kellett csalódnunk az ár/érték arányáról híres kínai gyártóban, átgondolt, kellemes hangú termékeket próbáltunk ki, zseniális árcímkével.

Hirdetés