Hivatalosan látható az LG széthúzódó mobilja

A CES kapcsán tartott online sajtótájékoztatón megmutatták legújabb, különleges kialakítású mobiljukat.

Egy ideje már lehetett hallani arról, hogy az LG az ultravékony hajlítható paneleket különleges megoldással szeretné mobilba implementálni, de arról sajnos lecsúsztak, hogy ők mutathassanak be elsőként olyan mobilt, ami egyetlen érintésre, kijelzőstül bővül vagy épp összehúzódik, hiszen az Oppo nagyon gyorsan prezentálta a saját megoldását. Mindazonáltal piacon továbbra sincs még ilyen termék, és láthatóan az LG lemaradása sem túl komoly, hiszen már ők is megmutatták a saját, egyelőre még nem teljesen kész terméküket.

Várhatóan LG Rollable néven fog érkezni az eszköz, ami alapvetően egy átlagos okostelefon méreteivel bír, de egy másodperc alatt ki tud bővülni a kijelzője tabletes méretűre, a beépített mechanikának és apró motornak köszönhetően. Korábbi vázlatokon lehetett látni kétirányú bővülést, ehelyett azonban valószínűleg csak egy oldalra fog kibontakozni a kijelző, aminek pedig lehet örülni, hogy a legtöbb hajlítható kijelzős mobilon észrevehető csuklópontos hajlat itt nem lesz észrevehető, hiszen aránylag nagy ívben, a készülékház teljes vastagságát kihasználva fordul ki a vékony panel.

A képen az LG kínálatában már elérhető, feltekeredő OLED TV látható
A képen az LG kínálatában már elérhető, feltekeredő OLED TV látható [+]

Persze, ahogy a többi hajlítható mobil, úgy várhatóan ez is nagyon érzékeny lesz a külső behatásokra, és többek közt egy markáns tesztelési, ellenőrzési folyamat hiányzik még abból, hogy az LG koncepciója szériaérett legyen, mindazonáltal a cégnek magával a technológiával bőven van tapasztalata a hasonló elven működő OLED TV-jeiből. Egyelőre még nem lehet tudni, mikor dobják piacra a végleges terméket, az viszont biztos, hogy már ez a mobiltechnológia is a nyakunkon van, hiszen az Oppo és az LG mellett a TCL is próbálkozik ezzel a megoldással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés