Hivatalosan is megjött a Motorola Q8 és Q9 páros

Nem döbbent meg a világ, hogy a Motorola bejelentette a Q8 és Q9 modelleket, hiszen eddig is ismert volt a Windows Mobile alapú készülékek megléte, de most kerültek véglegesítésre a specifikációk és mindezidáig alapvetően a Q9-ről beszélt mindenki, holott a Q8 "személyében" egy olcsóbb kistestvér is elérhető.


Balról az okosabb modell

 

A hivatalos - angol nyelvű - sajtóközelmény csak úgy hemzseg a költői túlzásoktól, úgyhogy inkább a tényekre szorítkoznánk. A Q8 a specifikációk alapján nem csak abban tér el a nagyobb típusjelzésű modelltől, hogy míg ez utóbbi 3,6 Mbps sebességű HSDPA hálózatokon is megél, a Q8 csupán GSM hálózatokon működik (illetőleg van GPRS és EDGE támogatás is), de a többi paramétere is gyengécskébb.
A Q8 kicsit kisebb, mint a Q9, 19 grammal könnyebb, így csupán 115 grammot nyom, csak 1.0-s USB és 1.2-s verziószámú Bluetooth került bele, miközben a Q9 ez utóbbi adatátviteli formákból megkapta a 2.0-s verziót. A Q8 csak 1,3 megapixeles kamerával rendelkezik, ezt a Q9-ben 2 megapixelre növelték. Mindkét optika fixfókuszos, videórögzítésre is képes, de csak 15 fps sebességgel.
A Q9 processzora egy 330 MHz-en ketyegő Texas Instruments OMAP egység, 96MB RAM és 256MB ROM társul hozzá, de a felhasználói memória microSD kártyával bővíthető. A Q8 processzoráról nincs információnk (talán a jó öreg 200MHz-es OMAP lehet), de itt 64MB RAM és 128MB ROM található. Mindkét eszköz Windows Mobile 6 oprendszert futtat, a 240x320 pixeles képernyő is ugyanaz, illetve megegyezik az 1170 mAh kapacitású akkumuláturuk is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés