Hivatalosan is böngészhetjük más országok kínálatát a Google Play Store-ban

A keresőóriás hivatalosan is lehetővé tette, hogy más, európai uniós vagy EGK tagország kínálatát mustráljuk, letölteni viszont továbbra sem fogunk tudni.

A Google Play Store-ban elvileg csak azok a tartalmak jelennek meg, amelyek a profilunk szerint aktuálisan beállított országban elérhetők, váltani pedig hivatalosan egy évben csak egyszer lehet. A Google viszont hivatalosan is lehetővé tette, hogy az Európai Unióban vagy Európai Gazdasági Közösségben élő felhasználók átnézhessék más, szintén EU vagy EGK ország kínálatát anélkül, hogy megváltoztatnák a lokációt.

Hirdetés

[+]

Mindössze annyi a teendő, hogy mobil böngészőben megnyitjuk a Google Play Áruházat, kijelentkezünk a profilunkból, legalul pedig rányomunk a Hely opcióra. Ekkor előkerül az EU/EGK országok listája, már amennyiben mi magunk is ebben a térségben tartózkodunk, különben inaktív az opció (Amit szintén nem bonyolult kijátszani. Mindössze a URL-ben kell átírni a gl paramétert egy olyan ország ALPHA-2 kódjára, amelynek a kínálatára kíváncsiak vagyunk.) Nézelődni lehet, letölteni viszont sajnos továbbra sem.

[+]

Személy szerint ennek a lehetőségnek különösebb praktikus előnyét nem látom, mivel továbbra sem tudjuk magunkévá tenni az országspecifikus tartalmakat, főleg annak fényében, hogy eddig sem volt kifejezetten komplikált belekukkantani más országok Áruházának kínálatába, de bizonyára volt rá igény, ha a Google megoldotta. Költözés és lokációmódosítás előtt esetleg jól jön, ha meg tudjuk nézni, mihez nem fogunk tudni hozzáférni a már megvásárolt tartalmaink közül. De esélyes, hogy inkább valami jogi háttere lehet a dolognak.

Azóta történt

Hirdetés