Hétvégén lezajlott a PlayIT és vele együtt a Veletech is

November 29-én és 30-án a SYMA mindhárom csarnoka megtelt kütyükkel. A PlayIT évek óta a legnépszerűbb hazai gamer rendezvény, ezúttal azonban a Veletech kiállítással együttműködve a hardverek és a telekommunikáció is képviseltette magát. Az A és B csarnokokba néha be sem lehetett férni, összesen 350 játékállomás volt kitéve a PlayIT-en, óriási kivetítőkön zajlottak az e-sport bajnokságok, hatalmas installációkkal volt jelen mindhárom konzolgyártó, rengeteg szimulátort is ki lehetett próbálni. A teljes rendezvény a két nap alatt 25 640 látogatót fogadott.

Számunkra nyilván a Veletech csarnok volt a lényeges, hiszen ez volt az első alkalom, hogy a Prohardver és a Mobilarena házi szervezésű, olvasói találkozóból kinövő rendezvénye a PlayIT-tel egy időben és ugyanazon a helyszínen jött létre.

Hirdetés

Rendszeres olvasóink tudják, hogy a Veletech szervezése sosem sétagalopp, hiszen nem csak arról van szó, hogy a kiállítókat meg kell győznünk arról, hogy érdemes jelen lenniük, hanem az összes járulékos teendő is évről-évre ránk szakadt. Alaprajzot tervezni, standokat építeni, internetet, áramot biztosítani, karszalagot, prospektusokat nyomtatni, sajtósokat meghívni éppúgy a szervezés része volt, mint a hostessekről, a biztonsági szolgálatról, a ruhatárról, a büféről, a beléptetésről és az orvosi szolgálatról gondoskodni.

Most annyiban könnyebb helyzetben voltunk, hogy ezen feladatok oroszlánrészét a PlayIT csapata megoldotta, viszont annyival nehezebb is volt a történet, hogy mi magunk sem tudtuk, hogy a látogatóközönség összetétele hogyan alakul majd és ez mennyire kompatibilis a mi kiállítóinkkal. Magunkat is, őket is meg kellett győznünk, így ezt az őszi együttműködést egyfajta próbaképp fogtuk fel.

Jó döntésnek bizonyult utólag, hogy a Veletech külön csarnokban üzemelt. Itt nem volt olyan nagy hangzavar és zsúfoltság, és láthatóan javarészt inkább a kicsit idősebbek jöttek be hozzánk szétnézni, de kiállítóink minden korosztállyal szívesen foglalkoztak. És bizony a konzolokra vevő közönség egy része teljesen megdöbbent a Prohardver modder szekciójának látványától, ahogyan a legfiatalabbak a Mobilmementók régi telefonokból összeállított kiállítására is rácsodálkoztak. Szándékosan csak egy csöppnyi színpadot kértünk, ahol Pheke és Horváth Balázs vezetésével érdekes embereket ültettünk le, hogy lehessen tőlük kérdezni. A Gamepod főszerkesztőjétől (Grath) éppúgy lehetett kérdezni, mint a Nemesys vezetőjétől és designerétől, de itt volt velünk Kiss Norbi (Európa-bajnok kamionversenyző) vagy Gerendai Károly is.

A csarnokban volt összesen három szimulátor, a CAT standján (az itt bemutatott S50 mellett) klasszikus versenyautót lehetett így kipróbálni, kicsit távolabb pedig repülőbe és autóba is ülhettünk Oculus Rift segítségével. Számos standon volt nyereményjáték, a Polarnál pulzust mértek biciklizés közben, a Huawei otthonos standján Beach Buggy Blitz futott a Mate 7-eseken, a napi rekorder telefont nyert. A Sony és a Ping Digital is sorsolt készüléket, a Prestigiónál pedig egy óriási érintőkijelzőn futott az Angry Birds, a legjobb próbálkozó szintén egy mobillal lett gazdagabb.

Volt standja a D-Link okos otthoni berendezéseinek, jelen volt az Allview, a WayteQ, a Xiaomi, ki lehetett próbálni a OnePlus One-t, Doogee és Iocean mobilokat, a Huawei, a Sony, az Alcatel, a CAT, a Nokia Microsoft újdonságait, elhozta termékeit a TDK LoR, akik RHA néven új márkát is hoznak a piacra. Standot kapott a Gigabyte, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara 3D-nyomtatókkal a helyszínen készített tárgyakat, a Telekom pedig különböző akciókkal várta a látogatókat.

Ezúttal is volt H.A.C.K. Workshop, ahol a helyszínen készíthettek a látogatók hardvereket, s ehhez minden szakmai segítséget, anyagot és szerszámot meg is kaptak a csapattól. Jó volt látni a sok fiatalt és gyereket az asztalok körül elmélyülten forrasztgatni.

Hogy mi lesz ezután? Sokat tanultunk ebből a hétvégéből, láttuk, hogy mik azok a pontok, amelyekkel a Veletech csarnok a mostaninál izgalmasabb és mozgalmasabb lehet. A tapasztalatok birtokában a kiállítók felé is sokkal egyértelműbben tudjuk képviselni a rendezvény előnyeit, már a héten elkezdjük szervezni a tavaszi eseményt, megnézzük, hogy miképpen lehet a jelenleginél jobban irányítani a résztvevőket és belakni a csarnokot. Rengeteg ötletünk van ahhoz, hogy jövőre egy komplexebb, nagyobb kínálatú, sok programmal megtámogatott Veletech legyen a végeredmény, ahol kicsik és nagyok egyaránt tartalmas és izgalmas órákat tölthetnek majd el.

Az alábbi linkre kattintva képgaléria nyílik, aki pedig még több részletre kíváncsi, a Prohardveren megjelent Veletech blogból tudhat meg még többet. Látogatóinknak köszönjük, hogy kint voltak, kiállítóinknak a kitartást és a minden szempontból olajozott együttműködést, találkozzunk jövőre is Veletech!

Azóta történt

Előzmények

  • A Veletech és ami mögötte van

    A kiállítás elérte azt a szintet, amit célul tűztünk ki magunk elé. 2014-ben ez már egy profi rendezvény volt - hogyan tovább?

Hirdetés