Hatvanmillióért kelt el egy eredeti iPhone

A bontatlan, gyári fóliás darab különlegesen drága relikvia, és valaki egy vagyont otthagyott érte.

Sokan kételkedtek az apró, billentyűzet nélküli, érintőképernyős kezelésre szabott iPhone sikerében, a 2007-ben debütált Apple termék azonban megteremtette az okostelefon műfaját, ami a legnépszerűbb adatkommunikációs, navigációs és fotós-videós eszköz manapság. A 4 GB-os iPhone 500, a 8 GB-os pedig 600 dolláron debütált kétéves előfizetéssel az Egyesült Államokban, és mivel a többség inkább kifizette a felárat a dupla tárhelyű variációért, pár hónap után az Apple leállította a 4 GB-os gyártását, ironikus módon pedig épp emiatt lett az utóbbi a legkeresetteb almás tech relikvia.

Extrém magas áron kelt el egy eredeti, bontatlan iPhone
Extrém magas áron kelt el egy eredeti, bontatlan iPhone (forrás: LCG Auctions) [+]

Amíg ugyanis egy iPhone 8 GB potom 39 339 dollárért kelt el az év elején (13 millió forint) egy eredeti, bontatlan, gyártói fóliázott iPhone 4 GB-ért valaki egy online aukció végén 190 372 dollár és 80 centet hagyott ott, vagyis 63,2 millió forintot. Ebből anno 380 iPhone-t vásárolhatott volna, persze épp az eltelt idő és Steve Jobs legendája miatt nőtt meg az eredeti és érintetlen okostelefon értéke ennyivel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve

    Kvázi újracsomagolta az Apple az iPhone 13 házába a 13 Prót, majd elnevezte 14-nek. Ezzel még nem is lenne baj, ha itthon nem ugrott volna 450 ezerre az induló ár.

  • Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál

    A dinamikus szigettől hangos a start, de a hardver és a kamera oktat.

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

Hirdetés