Öt és fél kamerával érkezett a Motorola Edge S

A sokat emlegetett és villámgyors Snapdragon 870 hajtja meg, ennek ellenére olcsón indít Kínában.

Keveset hallani mostanság a Lenovóról, pedig a kínai vállalkozás kötelékébe tartozik a Motorola brand, miután a mobilrészleget a Google-től átvették. Motókról és Motorolákról viszont gyakran esik szó, mert kezd a patinás név egyre többet hallatni magáról.


[+]

A Motorola Edge S erős receptből dolgozik, hiszen a frissen ráncfelvarrt, 3,2 GHz-es csúcsmagot kínáló Snapdragon 870 hajtja meg természetesen 5G modemmel és két nanoSIM foglalattal, 6 / 128 GB-os kiszerelésben mégis csak 2000 jüanba, azaz 90 ezer forintba kerül, és ha egyszer ide eljut és komolyabb járulékok rákerülnek, akkor is megállhat az ára valahol 150 ezer forint alatt. A 8/256 GB-os variáció felára sem nagy: 37 ezer forint, és a teljes család LPDDR5 RAM-ot és UFS 3.1 tárolót kínál, melyek kölcsönösen villámgyorsak.


[+]

Szerintem a küllemre sem lehet panasz, ha kissé még mindig szokatlan a két kameralyuk a 6,7"-es FHD+ panel bal felső sarkában, 16 + 8 megapixeles szenzorokat rejtve. A HDR10 támogatású megjelenítő 1080 x 2520 pixelt kínál 90 Hz-en, 180 Hz-es érintésérzékeléssel. Előnyoldalon van még a  5000 mAh-s telep 20 wattos gyorstöltéssel Type-C porton, adapterrel a dobozban. Meg képernyővédővel, tokkal, kábellel és SIM tűvel, az pedig pláne, hogy a 168,38 x 73,97 x 9,69 milliméteres és 215 grammos házba belefért a jack kimenet és a microSD foglalat.


[+]

Csak az ár felső-középkategóriás, az adatkommunikáció csúcsszintű: ezt húzza alá az 5.1-es Bluetooth, a WiFi 6 modem, a kétcsatornás navigációs egység és egy rakás 5G sáv támogatása, de még a B20 LTE is megvan, hátha ellátogat az ígéretes telefon kis hazánkba. Hátra szemre négy optika került, de valójában csak három lencse dolgozik 64 megapixel (főkamera), 16 megapixel (ultraszéles) és 2 megapixel (mélységélesség) feladatkörben, LED villanóval megtámogatva. Negyedik tag 3D ToF funkciókkal bír.


[+]

Érdekes, hogy a telefon nem csak 4K, hanem 6K videofelvétel készítésére is alkalmas 30 FPS-sel, emellett még IP52-es, fröccsenő víz elleni védelmet is kapott, bár azért óvatosan vele a medence körül. Remélhetőleg az Edge S hozzánk is ellátogat, mert másfélszeres árszorzóval is bőven lehet erős csomagjával keresnivalója, ám erről egyelőre hallgat a Lenovo.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés