Háromtagú az új Zenfone 3 család

Az Asus tajvani bejelentésén a megújuló készüléktrió igen pozitív fogadtatást kapott. Zenfone 3, Deluxe és Ultra érkezett.

Helyi idő szerint délután 2-kor kezdődött az Asus sajtóeseménye Taipeiben, ahol a Zenfone 3 bejelentésére lehetett számítani. A tajvani Computex kiállítás kvázi ezzel startolt el 2016-ban, az Asus pedig meg is tett mindent, hogy emlékezetes legyen az első bejelentés. A ZenBook 3 és a Transformer 3, illetve 3 Pro bemutatása után a cég emblematikus vezére, Jonney Shih rátért a Mobilarenát érdeklő termékre, amely valóban a Zenfone 3 készülékcsalád. Ez három tagot számlál, de ennél összességében több variáció lesz elérhető.

Jonney Shih, az ASUS emblematikus vezetője
Jonney Shih, az ASUS emblematikus vezetője [+]

A Zenfone 3 Deluxe volt az első, amit láthattunk, teljes fémburkolat, mindenféle műanyag megszakítás és elemek nélkül. A kérdés nyilván az, hogy a rádiós jelek árnyékolását hogyan oldották meg, ha figyelmesen megnézzük, akkor alul és felül is az előlap peremén vannak aprócska, műanyag megszakítások, ezeken keresztül zajlik a kommunikáció. A hátlap enyhén hajlított, hogy jobban kézbe tudjon simulni. Az 5,7 inches kijelző Super AMOLED technológiát kapott, felbontása Full HD. A cég (és persze Jonney) roppant büszke volt arra, hogy csak 1,3 mm-es a káva, a kijelző pedig az előlap 79%-át kitölti. Mivel ez a Deluxe verzió, ezért várható volt, hogy hardveresen elég komoly erőfitogtatás fog következni.

Zenfone 3 Deluxe
Zenfone 3 Deluxe [+]

A burkolat alatt egy Snapdragon 820-as chipset dolgozik 6 GB RAM és 128 GB háttértár mellett. A rendszer továbbra is természetesen Android, de már a ZenUI 3.0-s verziójáról van szó (amelyet a Zenfone 3 család többi tagja is természetesen megkap). A feloldóképernyőn lehetnek animációk, természetesen egy rakás különböző téma és virtuális gombsor is letölthető, megújult a Mobile Manager, hogy mindig karban tudja tartani a rendszert, a játékosok számára pedig bekerült egy Game Genie nevű fejlesztés, amivel azonnal tudjuk Twitchen és YouTube-on közvetíteni a játékunkat.

Zenfone 3 Deluxe hátulról, középen ujjlenyomat-olvasó
Zenfone 3 Deluxe hátulról, középen ujjlenyomat-olvasó [+]

A Zenfone 3 Deluxe egyik hangsúlyos eleme lett a kamera, amelyet természetesen PixelMaster 3.0 néven mutattak be. Egy 23 megapixeles Sony szenzor dolgozik itt (IMX318), PDAF és lézeres autofókusz társaságában, 4 tengelyes optikai és 3 tengelyes elektronikus stabilizátorral. Az Asus 0,03 másodperces fókuszálást ígér, ami gyakorlatilag szemmel észrevehetetlenül gyors. A kamera menürendszere a korábbi Zenfone készülékekben látottakhoz hasonlít, mostantól van mozgáskövető fókusz is, illetve külön üzemmód gyermekfotózásra, amelynek lényege, hogy ha gyerekarcot észlel a szoftver, akkor exponál. Megkérdeztem, hogy mi alapján ismeri fel, hogy tényleg egy gyerek van-e a képen, a szemek mérete és a bőr simasága és árnyalata határozza ezt meg állítólag. A lencsét zafírüveg védi a karcok ellen.

Deluxe 3 - unibody, alumínium készülékházban
Deluxe 3 - unibody, alumínium készülékházban [+]

Az eszköztár része a hátlapra tett ujjlenyomat-olvasó, az USB Type-C csatlakozó, valamint a Qualcomm Quickcharge 3.0-s verziója, amely a 3000 mAh-s akkumulátor töltését gyorsítja meg. A meglepetés az 500 dolláros nyitóár, amely a hazai terheket figyelembe véve olyan 180-200 ezer forintos szintet sejtet, ezzel pedig a Zenfone 3 Deluxe igen versenyképesnek ígérkezik.

Zenfone 3 - a legolcsóbb modellben is 3 GB RAM lesz
Zenfone 3 - a legolcsóbb modellben is 3 GB RAM lesz [+]

Ha a Deluxe túl sok, akkor elég lehet egy sima Zenfone 3 is, amelyből több verzió is készül, rögtön négy színben. Itt üveg a hátlap, van ujjlenyomat-olvasó, a hátlapon 16, az előlapon 8 megapixeles a kamera, de szerencsére a nagyobb felbontású modul ugyanúgy megkapja a PDAF és lézeres fókuszálás trükkjét, mint a Deluxe. A burkolat alatt Snapdragon 625-ös chipset dolgozik majd, a RAM mérete 4 GB is lehet, ami azt jelzi, hogy itt több variáns kerülhet majd a boltokba, a kezdőár 250 dolláros, ami igen csábító, az alapmodell 3 GB RAM-ot és 32 GB belső tárhelyet kapott.

A Zenfone 3 hátulja, lézeres autofókusszal ez is rendelkezik
A Zenfone 3 hátulja, lézeres autofókusszal ez is rendelkezik [+]

A kijelző itt 5,5 hüvelykes, a felbontás Full HD, a technológia pedig IPS, de az Asus szerint így is nagyon jók a betekintési szögek és a fényerő. A Zenfone 3-ból készül Special Edition is, amely extra hátlapokat ígér, mindenféle természeti motívumok által inspirálva.

Zenfone 3 Ultra - jókora méretű phablet
Zenfone 3 Ultra - jókora méretű phablet [+]

Eddig nem volt a Zenfone családban phablet (bár a Deluxe már nagyjából oda is sorolható), most viszont megmutatták a Zenfone 3 Ultra nevű gépet is, amely 6,8 inches kijelzőt kapott, ám a felbontás itt is maradt Full HD. Ugyanazt a kamerát kapta meg, mint a Deluxe, ez is unibody és alumínium készülékházat vonultat fel, viszont két, öt mágneses hangszóró van rajta, amely az Asus szerint fantasztikus zenei teljesítményt nyújt majd. Fülhallgatókhoz a DTS X technológiát ajánlják. A chipset viszont kissé karcsúbb, mint a Deluxe-nál, ezúttal egy Qualcomm Snapdragon 652 teljesít szolgálatot.

Az Ultra hátulról elég sivár, noha ez is alumínium, de az ujjlenyomat-olvasó nem itt található
Az Ultra hátulról elég sivár, noha ez is alumínium, de az ujjlenyomat-olvasó nem itt található [+]

A Zenfone 3 Ultra 4800 mAh-s akkumulátora elég izmos, annyira, hogy másik telefont is lehet róla tölteni. Ebben is van 3.0-s Quickcharge, az ára pedig kicsit kevesebb lesz, mint amennyibe a Zenfone 3 Deluxe kerül, 480 dollárról esett szó a prezentáción. Az Ultra sem nélkülözi az ujjlenyomat-olvasót, de ez nem a hátlapra, hanem a kijelző alatti home gomb mögé került, ami egy ekkora tepsinél érhető lépés.

Nemzetközi árak már vannak, itthon októberben jelennek meg az új modellek
Nemzetközi árak már vannak, itthon októberben jelennek meg az új modellek [+]

Mindhárom telefon képes két SIM kezelésére, de mindhárom esetben el kell döntsük, hogy a másodlagos kártya helyére szolgáltatói lapkát, vagy microSD-t teszünk-e. A telefonok dual standby módon kezelik a két SIM-et. A magyarországi megjelenésről egyelőre annyit lehet tudni, hogy valószínűleg októberben kerülhetnek a boltok polcaira az új Zenfone 3 család modelljei.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

  • Zenfone 3 előzetes érkezett

    Az új Asus okostelefon família több tagja is megmutatja magát a most közzétett, kedvcsináló videón. A bemutatón mi is ott leszünk!

Hirdetés