Google I/O számokban

Elhangzott pár érdekes szám az Android világával kapcsolatban.

3 milliárd

Ennyi Android okoseszköz volt aktív az elmúlt hónapban. A Google elmondása szerint egy év alatt közel egymilliárddal nőtt az aktív androidos készülékek száma.

3*

A Wear OS 3 megjelenésével háromszorosára nőtt a Google által fejlesztett rendszert futtató okozórák száma, a siker nagyban köszönhető a Samsung Galaxy Watch 4-es szériának. De hamarosan érkezik a Pixel Watch is, ami tovább javíthatja a Wear OS piaci pozícióját. Bár a Samsung órájával ellentétben a Google-é nem lesz szinte mindenhol kapható.

Félmilliárd

Ennyi aktív felhasználója van Android rendszeren a Google Üzenetek alkalmazásnak, tehát 500 millió felhasználó üzenget RCS-t használva. A Google szerint egyre több felhasználójuk lesz, hamarosan pedig megérkezik a végpontok között titkosított csoportbeszélgetés lehetősége is. A Google kiszólt az Apple-nek is a konferencián, amiért az iOS továbbra sem támogatja az RCS-t. Igaz, a szinte azonos funkcionalitással bíró iMessage 11 éve elérhető, az Apple eszközökre limitált exkluzív tulajdonság.


(forrás: 9to5 Google) [+]

6 > 4 + 5

A Google Pixel 6 és Google Pixel 6 Pro telefonokból fél év alatt többet adott el a cég, mint a Pixel 4-ből és a Pixel 5-ből együttvéve. Az Egyesült Államokban így sikerült a hat legtöbb telefont értékesítő gyártó közé bekerülnie a Google-nek.

449

Dollárban ennyit fognak elkérni a Google Pixel 6a-ért, ami egy olcsósított Pixel 6. A mobil hazánkhoz legközelebb Németországban lesz kapható.

Google Pixel 6a fekete színben.
Google Pixel 6a fekete színben. (forrás: Google) [+]

270 millió

Ez a szám a nagy kijelzős aktív Android eszközök száma. A táblagépek piacát újra megpróbálja meghódítani a Google, sajátmárkás Pixel tablettel is készül az őszre és az Android 12L-t kifejezetten a nagy kijelzős eszközökre tervezi.

20

Húsz Google-alkalmazás frissítése kezdődik meg május 11-től. A frissítéssel a Google saját fejlesztésű alkalmazásai (pl. a Térképek, YouTube Music, Üzenetek) jelentős áttervezésen esnek át, jobban igazodnak majd a táblagépes kijelzőméretekhez. A Google Play Áruház táblagépekre optimalizált UI-váltása is megindul.

24

Nincs köze Jack Bauerhez, viszont a fikcionális szövetségi ügynök is hasznát vehetné. A Google Fordító 24 nyelvvel bővül, így összesen 133 nyelvet képes felismerni és köztük (több-kevesebb sikerrel helyesen) fordítani. Az újonnan hozzáadott nyelvek között közép-afrikai és észak-kelet indiai nyelvek szerepelnek túlnyomórészt, de van amerikai őslakosok által használt, és egy angol dialektus is.

Új nyelvek a Google Fordítóban.
Új nyelvek a Google Fordítóban. [+]

Félmillió

500 000 alkalmazás használja a Google Flutter programnyelvet. A Google többplatformos alkalmazásfejlesztési keretrendszere elérte a 3-as verziót, amivel macOS, Linux és Material You támogatást is kap.

0

Ennyi alkalommal lett megemlítve a Stadia. Zéró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés