Az Equinox EV-vel válna piacvezetővé a General Motors

2025-re előzné meg Amerikában a Teslát, szemrevaló crossover lehet a kulcs.

Hirdetés

A General Motors rendkívül komoly tervekkel látogatott ki a 2022-es CES-re: a cél 2025-re az Egyesült Államok piacvezető villanyautó gyártójává válni. A vezérszerepet Joe Biden amúgy már tavaly megelőlegezte, elfeledkezve egy másik amerikai márkáról abban a negyedévben, amikor a Chevy Bolt esete miatt a GM összesen 26 darab villanyautót értékesített – mintegy tizenkétezerszer kevesebbet a piacvezetőnél.


[+]

A General Motors és márkái viszont platform, akkumulátortechnológia (Ultium) és vezetéssegítés (Super Cruise) oldaláról is komoly lépéseket tesznek a cél felé, és az alapkiszerelésben, értékesítői extra előtt 30 ezer dollár környékén nyitva az Equinox EV olyan szemrevaló crossover SUV lesz, ami könnyedén népjárgánnyá válhat, ha tudnak belőle eleget gyártani.


[+]

A 2023 végére ígért, LT és RS változatokban elérhető Equinox EV specifikációi egyelőre nem ismertek, így az alap- és csúcskiszerelés hatótávjáról, teljesítményéről vagy töltésrátájáról semmit nem tudni, ám a külső és a belső már megcsodálható. Ennél is kevesebb infót kapott a Blazer EV, pedig bő egy év múlva, 2023 tavaszán várható a leszállítás kezdete. Mindenesetre a következő év lehet az, amikor a GM villanyautós gyártósorai elkezdenek igazán felpörögni.

Hirdetés