Galaxy blog: Videón a Nexus 10

A pletykák beigazolódtak, tényleg a Samsung gyártja a legújabb Nexus táblagépet, a kiszivárgott specifikációk pedig helytállónak bizonyultak. Ennek megfelelően a 10,1 hüvelykes kijelző felbontása 2560 x 1600 pixeles (ez közel 300 ppi pixelsűrűséget jelent), a technológia PLS, azaz sztenderd RGB-mátrixszal van dolgunk. Az alig 8,9 milliméter vastag eszköz 603 grammot nyom, a borítás műanyagból van.

A borítás alatt az Exynos 5 5250 lapkakészlet duruzsol, mely egy kétmagos, magonként 1,7 GHz órajelű Cortex-A15 processzort és egy Mali T604 GPU-t tartalmaz, 2 GB RAM és kiviteltől függően 16 vagy 32 GB belső tárhely társaságában. A hátlapon egy 5 megapixeles kamera csücsül, az előlapi fényképező 1,9 megapixeles felbontású. A készülék oldalán a hangerőszabályzó gomb és a ki- és bekapcsoló billentyű mellett egy microUSB-aljzat, egy speciális töltőcsatlakozó, egy microHDMI-port és egy 3,5 milliméteres kimenet is helyet kapott. Adatkommunikációs szempontból egy WiFi-egység (802.11a/b/g/n, MIMO), egy NFC-lapka, egy Bluetooth-modem és egy aGPS-chip áll a felhasználó rendelkezésére. Az energiát egy 9000 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri a táblagép.

A táblagép az Android 4.2-es verzióját futtatja, melyet a verziószámbeli ugrás ellenére továbbra is Jelly Beannek neveznek. Referenciagép lévén a gyári felhasználói felület mellé az alap szoftverkínálatot kapjuk, persze az új funkciókkal kiegészítve. Utóbbira példa a megújult Google Now és értesítőpanel, a 360 fokos kamera, a Swype szövegbevitel, több felhasználói fiók kezelése és a vezeték nélküli képernyők támogatása. A készülék november 13-án lesz kapható az Egyesült Államok, Anglia, Ausztrália, Franciaország, Németország, Spanyolország, Kanada és Japán területén, a magyarországi értékesítésről egyelőre nincs információ.

Azóta történt

  • Google Now – lépésszámlálóval

    A Jelly Bean-alapú mobilok automatikus lépésszámlálója is emlékeztet rá, hogy néha nem árt kicsit mozogni.

  • Android 4.2 bemutató

    Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

  • Takarót kapott a Nexus 10

    A Google online áruházában már elérhető a Nexus 10 kijelzővédő „Book Cover” takarója.

Előzmények