Galaxy blog: Újabb Core készülék érkezett

Az elmúlt hetek során több Galaxy Core variáns is napvilágot látott, a sötétrózsaszínbe ölteztetett LaFleur-kivitel mellett a Galaxy Core Plus és a Galaxy Core Advance is bemutatkozott. A napokban egy új készüléket mutatott be a Samsung, mely szintén a Galaxy Core modellek sorát erősíti, az utótag ezúttal az LTE szócska. Ez alapján könnyedén ki lehet találni, miben is rejlik az eszköz újdonsága: a telefon a negyedik generációs mobilhálózatokat is támogatja.

A fekete vagy fehér műanyag házba csomagolt készülék 4G-n keresztül 150 Mbps elméleti letöltési sebességre is képes, mely mellett természetesen egy WiFi (802.11b/g/n, WiFi Direct- és DLNA-támogatás), egy Bluetooth (4.0-s verzió) és egy NFC-modul is erősíti az adatkommunikációs képességek listáját. A kijelző qHD felbontással és 4,5 hüvelykes képátlóval bír, a hátlap alatt egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor dolgozik, 1 GB RAM és 8 GB (microSD-kártyával bővíthető) tárhely társaságában.

Az 5 megapixeles hátlapi kamerával és VGA felbontású előlapi fényképezővel rendelkező telefon egy 2100 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri az energiát. A készüléken Android 4.2.2 fut, egy csipetnyi TouchWizzel és jó néhány extra szoftverrel megbolondítva; többek között az S Voice, az S Translator, az S Beam, a ChatON, az Easy Mode és az Easy Text is tiszteletét teszi a fedélzeten. A készülék Európában és Ázsiában is piacra kerül, a pontos ár és a megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Azóta történt

  • Készül a Galaxy Core 2

    Oroszországban május közepén debütálhat a Samsung középmezőnybe szánt kétkártyás alapdroidja.