Galaxy blog: Megérkezett a Galaxy Tab3 Lite

A CES-en bemutatott négyesfogat mellett egy újabb táblagépet mutatott be a Samsung, mely a PRO modellekkel ellentétben nem a felső árkategóriát célozza be. A Galaxy Tab3 Lite érkezését egy nemrég kiszivárgott kézikönyv is megerősítette, most azonban a dél-koreai vállalat hivatalosan is bejelentette a tablet érkezését.

A fekete vagy fehér színű műanyag házba csomagolt eszköz a Galaxy készülékek stílusjegyeit hordozza magán, azaz virtuális gombok helyett ismét fizikai kezelőszervekkel számolhatunk. A 7 hüvelykes kijelző felbontása 1024 x 600 képpontos, a pixelsűrűség 169 ppi. A 116,4 x 193,4 x 9,7 milliméteres méretekkel és 310 grammos tömeggel rendelkező táblagép hátlapján egy 2 megapixeles kamera is helyet kapott, előlapi fényképezőgépre viszont nem érdemes számítani. A plasztik borítás egy 3600 mAh kapacitású akkumulátort is rejt.

A készülékház alatt egy jelenleg ismeretlen lapka dolgozik, mely egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzort tartalmaz. A RAM mérete 1 GB, a belső tárhely kapacitása 8 GB, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Adatkommunikációs szempontból a WiFi (802.11b/g/n, Wi-Fi Direct támogatással), a Bluetooth (4.0-s verzió) chipekkel rendelkező verzió mellett egy 3G-modemmel szerelt változat is piacra kerül, mely 21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességet kínál mobilhálózaton. A pozicionálás során a GPS és a GLONASS műholdhálózatot egyaránt ki tudja használni a legújabb Galaxy táblagép.

A készüléken Android 4.2 fut majd, természetesen TouchWizzel felvértezve. A magyarországi megjenelésről és a várható árról egyelőre nincs információnk.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.