Galaxy blog: Megérkezett a Galaxy Core

A Samsung idén beerősített a két SIM-kártyát kezelő okostelefonok piacán, a nemrég bemutatott Galaxy Win, Galaxy Pocket Neo és Galaxy Young Duos trió mellé a napokban egy újabb dualSIM mobil érkezett. A készülék formaterve beleillik a Galaxy palettába, a 129,3 x 67,6 x 8,95 milliméteres méretekkel és 124 grammos tömeggel rendelkező mobil a már ismerős műanyag borítással és lekerekített sarkakkal operáló formatervvel rendelkezik.

Az előlapon egy 4,3 hüvelykes képátlójú TFT-LCD megjelenítő feszít, a felbontása 480 x 800 képpontos. Ugyanitt egy VGA felbontáső másodlagos kamera is látható, a hátlapon pedig egy 5 megapixeles fényképező kapott helyet. Utóbbit egy LED-es villanóval is felvértezte a tervezőgárda, videót legfeljebb 720 x 480 képpontos felbontásban, másodpercenként 30 képkockás sebességgel tud rögzíteni.

A hátlap alatt egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor duruzsol, a pontos típus jelenleg ismeretlen. Mellette 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely áll rendelkezésre, utóbbi microSD-kártyával is bővíthető. Adatkommunikációs fronton a két SIM-kártya kezelése mellett WiFi (802.11b/g/n) és Bluetooth (3.0) is játszik, a pozicionáláshoz pedig a-GPS dukál. A hátlap alatt egy lítium-ionos akkumulátor kapott helyet, melynek kapacitása 1800 mAh.

A telefonon Android 4.1 fut, a gyári UI-t természetesen a TouchWiz legújabb verziójára cserélték. A grafikai megújulás és a számos extra szoftver mellett néhány speciális szolgáltatás is elérhető a telefonon. Ilyen például a Smart Stay, mely a szemozgást követve ébren tartja a kijelzőt, a Motion UI segítségével pedig a készülék mozgatásával érhetünk el bizonyos funkciókat. A két SIM-kártyás változat május során érkezik, a Galaxy Core továbbá egykártyás kivitelben is piacra kerül majd július során. A pontos megjelenési dátumról és az árról nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények