Galaxy blog: Lollipop a Galaxy Note 3 fedélzetén

A múlt héten elérhetővé vált az Android legújabb, Lollipop névre keresztelt verziója, mellyel bár egyelőre még leginkább csak a Nexus referenciagépek fedélzetén futhatunk össze, a gyártók már elkezdték összerakni a frissítéseket. Már adtunk hírt a Samsung ilyen irányú törekvéseiről, most viszont egy több perces videó érkezett, melyen egy Galaxy Note 3 készüléken demózzák a legfrissebb édességet.

A TouchWiz komoly átrajzoláson esett át, a Material Design jellemzői szépen látszanak az új felhasználói felületen. Az alkalmazásokat is materialosították a dél-koreai gyártó mérnökei, láthatjuk többek között a tárcsázó, az üzenetkezelő, a névjegyzék, a böngésző, a galéria, a zenelejátszó, a naptár, az óra, megújult felületét. A beállításokat tartalmazó menü is megújult, az átszínezés mellett az áttekinthetőség is javult. A néhány perces videót végignézve egészen véglegesnek tűnik a frissítés, akadásokkal és hibákkal legalábbis nem találkoztunk. Sajnos a megjelenési dátumot egyelőre balladai homály fedi, de véleményünk szerint már nem kell sokat várni.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Előzmények

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

  • Gyorsan jöhet a Lollipop a Note 4-re

    A Samsung közzétett egy sokat sejtető tweet-et, amelyen Android 5.0 Lollipop témába lett öltöztetve a gyártó úgy csúcsragadozója, a Galaxy Note 4