Galaxy blog: Két új készülék a láthatáron

A Samsung a napokban két új telefont mutatott be, melyek az androidos Galaxy szériát erősítik. Belépő szintű készülékekről van szó, azaz az újdonságok az alsó árszegmensben indulnak. Mindkét telefon dualSIM kivitelben kerül piacra, azaz a mobilok egyszerre két SIM-kártyát is be tudnak fogadni.

Samsung Galaxy Star 2 Plus
Samsung Galaxy Star 2 Plus

129,7 x 65,9 x 9,4 milliméteres dimenziókkal rendelkező Galaxy Star 2 Plus előlapján egy 4,3 hüvelykes képátlójú TFT-LCD kijelző feszít, melynek felbontása 480 x 800 képpontos. A számítási műveleteket egy 1,2 GHz órajelű processzor végzi, mely mellett 512 MB RAM és 4 GB belső tárhely található. A KitKatet futtató újdonságot adatkommunikációs fronton a Wi-Fi (b/g/n), Bluetooth 4.0 és HSPA+ trió jellemzi, a hátlapon egy 3 megapixeles kamera csücsül, az akkumulátor kapacitása 1800 mAh.

Samsung Galaxy Ace NXT
Samsung Galaxy Ace NXT

A Galaxy Ace NXT szinte minden téren megegyezik a fent ismertetett készüléken, a legfőbb eltérés a kijelző képátlója, mely 0,3 hüvelykkel kisebb a Star 2 Plus megjelenítőjénél. Ennek megfelelően a méretek is csökkentek, a legújabb Ace variáns 121,4 x 62,9 x 10,7 milliméteres dimenziókkal rendelkezik. Ezek mellett az akkumulátor terén is találni különbséget, a Galaxy Ace NXT 1500 mAh kapacitással rendelkezik.

A készülékek első körben Indiában kerültek piacra, átszámítva körülbelül 27500 forintot kóstálnak. Az esetleges magyarországi premierről egyelőre nincs információnk.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.