Galaxy blog: Ilyen lesz a Galaxy S6?

Bár nagyon valószínű, hogy a Galaxy S6 bemutatójáig még sokat kell aludni, a napokban azonban már el is kezdtek szállingózni a készülékkel kapcsolatso szivárgások. A SamMobile portál belsős forrásra hivatkozva közölt cikke egészen részletes képet ad arról, hogy mit is tud majd a Project Zero munkanéven futó Galaxy S6.

Samsung Galaxy S5
Galaxy S5, a jelenlegi csúcsmodell.

Azon valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy a Galaxy S6 kijelzője QHD, azaz 2560 x 1440 képpontos felbontással rendelkezik majd, a képátlóról azonban egyelőre nincs információ. A kameraszenzor megegyezik a Note 4-ben találhatóval (azz az IMX240-nel), 16 vagy 20 megapixeles képeket tud majd lőni. Az előlapi fényképező 5 megapixeles lesz.

A számítási műveletekért egy 64 bites Exynos 7420 lapka fog felelni, mely négy Cortex-A53 és négy Cortex-A57 magot tartalmaz majd. A 3GB RAM-mal rendelkező masina az eddigiekhez hasonlóan Qualcomm lapkával is piacra kerül majd, a lelke egy szintén 64 bites Snapdragon 810 lesz. A belső tárhely tekintetében a legkisebb modell 32 GB kapacitású, mely mellett 64 és 128 GB-os háttértárral is megvásárolható lesz a Galaxy S6.

Mindezt persze fenntartásokkal kell kezelni, hiszen az információk nem hivatalos forrásból származnak.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Előzmények