Galaxy blog: Galaxy Tab 7.7 előzetes

A Samsung komolyan gondolja a táblagép-piac meghódítását, a dél-koreai gyártó már egy igen széles palettával van jelen a szférában. Alig került ki a kezeink közül a Galaxy Tab 7.0 Plus, már meg is érkezett hozzánk a Galaxy Tab 7.7, közben pedig egy újabb masinát is bejelentettek a Galaxy Tab 2 személyében. A P6800 verziószámú táblagép sok szempontból a gyártó kínálatának csúcsát képzi, a masina hardver, szoftver, kijelző és formaterv szempontjából is nagyon rendben van.


A kialakítása kimondottan hasonlít a Galaxy Tab 10.1, 8.9 és 7.0 Plus, ám azoknál még vékonyabbra és könnyebbre sikeredett. A gép ugyanis mindössze 7,9 milliméter vastag, a tömege pedig 340 grammos, így elmondható, hogy a külseje roppant kecses lett a fém hátlap ellenére. A készülék egy 7,7 hüvelykes, Super AMOLED Plus technológiájú kijelzőt kapott, ami a Super AMOLED-del ellentétben nem pentile, hanem egy mezei RGB-mátrixszal rendelkezik. A felbontása 1280 x 800 képpontos, a betekintési szög és a színek élénksége is rendben van, utóbbit ráadásul szoftveresen is szabályozhatjuk.

A borítás alatt egy Exynos 4210 SoC található, melyben egy kétmagos, magonként 1,4 GHz órajelű processzor és egy MALI-400 grafikus gyorsító kapott helyet. Emellett 1 GB LP-DDR2 RAM és kiviteltől függően 16, 32 vagy 64 GB belső tárhely áll a felhasználó rendelkezésre, amit microSD-kártyával is lehet bővíteni. Az adatkommunikációs képességek is rendben vannak, a szokásos WiFi, Bluetooth és a-GPS trió mellett egy GSM- és egy UMTS-modul is csücsül a gépben, a mobilhálózaton keresztüli sebesség maximuma letöltés esetén 21 Mbps, feltöltéskor pedig 5,76 Mbps.

A táblagépen az Android rendszer 3.2-es verziója fut, melyet a koreai gyártó saját fejlesztésű felhasználói felületével, a TouchWizzel bolondítottak meg. Ez átrajzolt felületeket, a gyári alkalmazások lecserélését, funkcionalitásbeli bővülést, valamint rengeteg extra widgetet és alkalmazást jelent. Ezek egy része a fenti videóban is megtekinthető, a részletes teszttel jövő héten jelentkezünk.

dr. Kind

Előzmények