Galaxy blog: Hajlításteszten a Galaxy S6 és az S6 Edge

Érdekes anyag érkezett a Samsung hivatalos blogjára, melyben a gyártó azt vizsgálja, hogy mekkora erővel kell meghajlítani az MWC-n bemutatott újdonságokat, hogy azok maradandóan úgy is maradjanak - újra a #bendgate a téma. A dél-koreai vállalat felvétele és a kapcsolódó sajtóanyag egyébként egy hivatalos válasz a SquareTrade a napokban publikált tesztjére, melyben néhány mobil hajlítási teljesítményét hasonlították össze, többek között a Galaxy S6 Edge, az új HTC One és az Apple iPhone 6 Plus is terítékre került.

A videóban egy hárompontos hajlítástesztnek vetik alá a két csúcsmodellt. A teszt lényege, hogy a a készüléket egy speciális állványra helyezik, mely a telefon két szélét támasztja egy-egy ponton, majd felülről, az előlap közepén fejtik ki a nyomást. A cél megtalálni azt a maximális terhelést, mely után a telefon visszaáll az alapállapotba. Az alábbi videón szépen látszik az erre használt alkalmatosság, valamint a módszer is. Mindkét mobil 81 lbf (körülbelül 36 kgf) eredményt ért el - ez körülbelül akkora erő, mely el tud törni 5 grafitceruzát, tehát kijelenthetjük, hogy nem könnyű meghajlítani a Samsung újdonságait.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

    A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?