Galaxy blog: Érkezik a Gear VR Innovator Edition

Ez a hét kedvezni látszik a VR iránt érdeklődőknek, az új Oculus prototípus bemutatása mellett a Samsung is készült egy meglepetéssel. Az IFA alatt megrendezett sajtótájékoztatón bemutatott VR-megoldás első fecskéjeként megérkezett a Gear VR Innovator Edition, mely egy speciális headsetet takar, egy Galaxy Note 4 által életre keltve. A készülék a fejlesztőket célozza meg, tehát jelen formájában még nem kerül piacra.

A fizikai eszköz mellett a szoftveres oldal is gazdagodott. A Gear VR Innovator Edition mellé egy fejlesztői környezet is dukál majd, mely az Oculus Mobile SDK nevet kapta. A virtuális valóság alapú szoftverek egy saját alkalmazásboltot kapnak, az Oculus Store tartalma az Oculus Home nevű felületen lesz elérhető. Az Oculus Cinemán keresztül térhatásban élvezhetjük a kedvenc filmeinket, az Oculus 360 Videos és az Oculus 360 Photos segítségével pedig a panorámafelvételek kelnek életre.

A készülék és az Oculus Mobile SDK egyaránt az ősz folyamán érkezik majd, pontosabb dátumról vagy várható árról nincs információnk.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Azóta történt