Galaxy blog: Reklámfilmen a Gear VR

A Samsung nagyot alkotott a tavaly szeptemberi IFA kiállításon, a menetrend szerint érkező Galaxy Note 4 mellett több extravagáns újdonságot is bemutatott a gyártó. Az ívelt megjelenítővel szerelt Gear S okosóra és a Note oldalt meghajlított kijelzővel érkező Galaxy Note Edge is megdobogtatta a geek-szíveket, ám a legérdekesebb új eszköz címét sokaknál a Gear VR vitte el.

Egy speciális keretről van szó, melybe egy Galaxy Note 4-et illesztve, majd az ember fejére erősítve be is léphetünk a virtuális valóságba, azaz olyan 3D-s tartalmakat kapunk, melyekben attól függenek a látottak, hogy merre néz a felhasználó. A szerkezetet és a szoftveres oldalt a Samsung az Oculus nevű céggel karöltve fejleszti, akik a Rifttel már berobbantak a köztudatba, és nem mellesleg John Carmack, a Doom- és Quake-széria szülőatyka is náluk húzza az igát.

Az eszköz (pontosabban a Gear VR Innovator Edition kivitel) az Egyesült Államok területén már meg is vásárolható, az ára 199 dollár, azaz mai árfolyamon majdnem 55 ezer forint. A megjelenést egy videóval is megtámogatta a Samsung, a Gear VR legelső reklámfilmje a bekezdés felett látható.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Előzmények