Galaxy Blog: Dungeon Hunter HD

A mai bejegyzésben egy szerepjátékot próbálunk ki, amely a Galaxy Store kaland részlegében érhető el. A futtatásához egy Galaxy Tab vagy Galaxy S megléte ajánlott, mi előbbin próbáltuk ki, teljesen jól ment a játék, sehol egy akadás, minden kristálytiszta volt. Az egyetlen problémám a viszonylag hosszú töltési idő, amelybe a szintek között belefutni; ilyenkor egy percet simán gondolkodik a gép. A telepítéskor érdemes WiFi hálózaton lógnunk, hiszen a játékot nem elég leszednünk a Galaxy Store-ból, installálás után még egy 307 MB méretű csomagot is leránt a program, ezt nem érdemes 3G-n keresztül megtenni.

Maga a játék a hack-n-slash műfajba sorolható, bár vannak küldetések és történet is, ezek ebben a műfajban annyira nem fontosak. Nekem, mint masszív Diablo 2 rajongónak ezzel semmi problémám nem volt, de a Baldur's Gate-en nevelkedett formáknak el tudom képzelni, hogy ez így kevés. A játék grafikája egészen pofás, egy teljesen 3D-s világot kapunk, kellemes effektekkel és (mobil eszközhöz képest) kidolgozott modellekkel és textúrákkal. A játék vizuálisan leginkább a Dungeon Siege sorozat tagjaihoz hasonlít, ha már ennyire belejöttem a PC-s játékokkal való összehasonlításba. A szívszorító történet bemutatásához hadd idézzem a leírást:

Amikor felkelt a sötétség, a gonosz elborította Gothicus földjét. Oszlasd el a sötétséget a királyságban, tárd föl a rettenetes emlékeket, és küzdj meg a gonosz királynővel, aki szolgaságba vetette a királyságot... a királynővel, akit valaha szerettél.

Könnyfakasztó, az biztos; de hát nem ez a lényeg, hanem a  zombik, csontik, pókok, denevérek, szellemek és zöld masszák hentelése, a jobbnál jobb tárgyak (amelyekkel egyébként igen bőkezűen bánik a játék) és karakterünk fejlesztgetése. Utóbbit három osztályból választhatjuk ki: a Csavargó (a lopakodás művésze), a Lovag (kedvenc fegyvere a kard) vagy a Mágus (a leghatalmasabb varázslatok mestere) bőrébe bújhatunk, hogy a leírást idézzem.

Az irányítás a műfajban megszokott módon történik: a bal oldali körrel a karakterünk mozgását vezérelhetjük, a jobb oldali vezérlőkkel pedig a harcokat és egyéb interakciókat vezényelhetjük le. Kimondottan jó játékkal van dolgunk, egy Galaxy Taben pedig főleg, hiszen a mérete pont ideális egy kis esti kockuláshoz.

dr. Kind

 

Előzmények