Galaxy blog: Bemutatták az Ace utódját

A minap a Samsung lerántotta a leplet a nagy sikerű Galaxy Ace utódjáról. Az Ace Plus névre hallgató készülék az elődhöz hasonlóan a középkategória felső szegmensében fog indulni. A két telefon formaterve roppant hasonló, mint ahogy a megjelenítő méretében is csak minimális az eltérés. A Galaxy Ace plus egy 3,65 hüvelykes képátlójú képernyőt kapott, melynek felbontása 320 x 480 pixeles. A telefon hátlapján egy autofókuszos kamera figyel, amellyel maximum 5 megapixeles fotókat készíthetünk.

Azt még nem tudni, hogy pontosan milyen lapkakészlet kerül majd a telefonba, azonban az 1 GHz-es órajel már biztosnak látszik, mint ahogy az 512 MB RAM megléte is. A belső tárhely mérete összesen 3 GB-ra rúg, ebből 1 GB a telepített alkalmazások számára van fenntartva, a maradék 2 GB-ot pedig szabadon felhasználhatjuk. Az adatkommunikációs szinten a szokásos, Bluetooth, WiFi és a-GPS alkotta triumvirátus mellé egy maximum 7,2 Mbps sebességű HSDPA-modult kapunk.

Mivel a Galaxy széria egyik tagjáról van szó, egyértelmű, hogy a készüléken Android fut, jelen esetben annak is a 2.3-as verziója. Arról egyelőre nincs hír, hogy a telefon megkapja-e majd valamikor az Ice Cream Sandwich frissítésben. A felhasználói felület szerepét a már ismerős TouchWiz UI tölti be, az extra alkalmazások között pedig a ChatOn névre hallgató csevegőszoftver mellett a Music Hub, a Social Hub éa a ThinkFree Office is képviselteti magát.

A telefon még ebben a hónapban piacra fog kerülni, első körben Oroszországban lehet majd megvásárolni, majd pedig a világ többi részére, többek között kis hazánkba is eljut.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények