Frissült a MediaTek Helio P90

Az új szett igazából ugyanaz, csak nagyobb felbontású kamerát kezel, mint a P90.

A MediaTek bejelentette a Helio P95-öt, ami első, és mint utóbb kiderült, második ránézésre is egészen pontosan a Helio P90, csak nagyobb felbontású kamerát képes kezelni. A teljesítménycentrikus Cortex-A73-as magok továbbra is 2,2 GHz-em dolgoznak, az energiahatékony Cortex-A55-ös klaszter pedig maradt 2 GHz-en, a PowerVR GM9446 grafikus feldolgozó viszont 10%-kal jobb teljesítményt nyújt, mint azt előző generáció megegyező GPU-ja.

Az egyetlen szignifikáns újdonság a kamerakezelés, ami most már nem csak 48 megapixeles szimpla vagy 24 + 16 megapixeles dupla szenzorrendszert kezel. A főkamera maximális felbontása a Helio P95 esetében már 64 megapixel lehet, a kétkamerás működés viszont marad 24 + 16 megapixel maximumon. Az új szett olyan új funkciókat is támogat, mint a valós idejű előnézet, a live stream vagy a teljes alakos AR avatár.

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett a MediaTek Helio P90

    A MediaTek ismét kezet fogott a mesterséges intelligenciával, legfrissebb SoC-je is az AI-ra fekteti a hangsúlyt, 2019 első hónapjaitól már piacon lévő termékben is szerepelhet.

Hirdetés