Friss renderképeket kapott a Huawei P40 Pro

Persze továbbra sem hivatalosakat.

Gyakorlatilag eldőlt, hogy az Amerikai feketelistázás esetleges feloldásától és ezzel a Google licenc visszaszerzésétől függetlenül a Google mobilszolgáltatásai helyett a Huawei már jövőre saját HMS ökoszisztémájára fog koncentrálni világszerte, és az első kritikus fordulót a P40 család jelenti majd. Szemben a Mate 30-akkal, amelyek csak néhány piacon bukkantak fel Kínán kívül, a P40 feladata lesz a csúcskategóriában eladási oldalról bizonyítani, hogy a Huawei képes a Keresőnek, a Gmail-nek, a Naptárnak, a Drive-nak, a Térképnek, a YouTube-nak és a többi szolgáltatásnak rendszerszinten integrált alternatívát nyújtani, amit a harmadik féltől származó alkalmazások épp oly színvonalasan ki is tudnak használni.

A Rodent950 / 9TechEleven P40 Pro elképzelése
A Rodent950 / 9TechEleven P40 Pro elképzelése [+]

Mégse volna meglepő, ha a P40 Pro a kameráival válna emlékezetessé, elvégre a P20 Pro óta a Huawei évről-évre magasabbra helyezi a mobilfotós mércét. Ezúttal Rodent950 és a 9TechEleven fordított arra nem kevés időt, hogy vélt vagy valós formatervek alapján megalkossa saját P40 Pro renderképét, elöl széles kameralukkal, hátul pedig nem kevesebb, mint öt lencsével. A fenti render picit eltér a négy oldalon lekanyarodó kijelzőt előrevetítő OnLeaks képektől, ám a vékony káva elöl és a masszív kamerarész hátul szinte garantálható. A Mate 30 Pro után a főkamera mellé a P40 Pro is ultraszéles Cine lencsét mellékelhet, amihez 9x-es vagy 10x-es zoomegység, ToF kamera és még egy optika társulna. A Kirin 990 5G chipset garantálható, ahogy az Android 10-en alapuló EMUI 10.1 is, a Google alkalmazások felbukkanására azonban elég kicsi az esély.

Azóta történt

  • Kritikus év előtt áll a Huawei

    A gyártó elnöke 2020-ban lassú növekedésre és személycserékre számít, ha marad a gyártó az amerikai kereskedelmi feketelistán. A Mate 30 család viszont lendületben.

Előzmények

Hirdetés