Feltűnt a Huawei Matepad C5e

Egy átnevezett Huawei Matepad SE-ről van itt szó, amit a gyártó weboldalán már Kínán kívül is felvettek a portfólióba.

A Huawei weboldalán megjelent egy új táblagép a termékkínálatban Huawei Matepad C5e néven, Japánban pedig már ára is van az eszköznek. A tablet a Kínában már kapható Matepad SE új néven, de hardveresen semmi különbség nincs a két eszköz között.

A Matepad C5e belépőszintű eszköz.
A Matepad C5e belépőszintű eszköz. (forrás: Huawei) [+]

A Matepad C5e 10,1”-es IPS LCD kijelzőt kínál, 1920 x 1200 pixeles a felbontása (224 ppi) és fekete keret veszi körül, melyben 2 MP-es előlapi kamera figyel a hosszanti oldalon. A hátlapon egy 5 MP-es kamera van, a ház 240,2 x 159 x 7,85 milliméter nagy és 450 gramm. A táblagépben a Kirin 710A lapka dolgozik, ehhez 4 GB RAM-ot és 64 GB-nyi tárhelyet ad a Huawei, de opcionálisan 512 GB-tal bővíthető a tároló. Wi-Fi mellett opcionálisan LTE-hálózatok használatára is képes az eszköz, illetve megtalálható benne a Huawei Share fájlmegosztó is, a weboldalon ez az egyik kiemelt tulajdonsága.

A C5e a hazai piacon SE néven már forgalomba került.
A C5e a hazai piacon SE néven már forgalomba került. (forrás: Huawei) [+]

A töltést és a vezetékes adatcserét egy 2.0-s USB-C csatlakozón keresztül lehet megoldani, a beépített akkumulátor 5100 mAh-s és 10 wattot vesz fel. Szoftveres oldalról EMUI 10.1 fogadja a felhasználót, ami egy Android 10-en alapuló rendszer. Az egyelőre csak sötétkék színben készülő táblagép 30 ezer japán jenes áron debütál Kínán kívül, ez 85 ezer magyar forintnak megfelelő összeg.

Előzmények

Hirdetés