Erősödik a Marshmallow és a Lollipop is

Hirdetés

A Google, mint mindig, minden hónapban közzéteszi, hogy saját mobilos platformja milyen eloszlásban fut a készülékeken. A lejjebb látható grafikon jól mutatja, hogy a friss szoftverek egyre nagyobb részesedést vívnak ki maguknak, az Android 6.0 Marshmallow például már 0,5 százalékon áll, ami nyilván még nem számottevő, de mutatja, hogy a Nexus készülékek képesek voltak fellendíteni a verziót, persze hozzátett ehhez egy keveset például a HTC One A9 vagy éppen az LG G4 is. A Lollipop szintén erősödött, immár 29,5 százalékos szeletet tudhat magáénak.


[+]

Kicsit csökkent ugyan, 36,6 százalékával továbbra is a KitKat áll az élen, a Jelly Bean pedig az Android 4.1-től 4.3-ig az összes változatot felüleli, ezek együttesen 26,9 százalék elérésére voltak képesek, ami 2 százalékos visszaesést jelent egy hónap alatt. Az Ice Cream Sandwich és a Gingerbread 2,9 illetve 3,4 százaléka már csak említésre elegendő, ami viszont érdekes, hogy a Froyo továbbra sem akar eltűnni a grafikonról, 0,2 százaléka habár csekély, mégis figyelemreméltó. A kördiagram a következő hónapokban természetesen változni fog, eleve egyre több gyártó adja majd ki a Marshmallow frissítést, és az új készülékek is minden bizonnyal a mályvacukorkás rendszerrel látnak majd napvilágot.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Marshmallow rendszerbemutató

    Elérhető a legújabb zöld robotos főverzió, az Android 6.0 Marshmallow végleges kiadása, mely elsősorban motorháztető alatti újdonságokat és finomhangolást kínál a Lollipopban bennmaradt bakik után.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés