Elvesztette piacvezető pozícióját az Apple

Komoly fegyvertény volt a tavalyi ünnepi időszakban, hogy az iPhone-okból több fogyott, mint bármely másik mobilgyártó palettájából, és a bármely másik alatt most elsősorban a Samsungot értjük (18,5%), mert a dél-koreaiakat sikerült letaszítani a képzeletbeli trónról. Az almás mobilok 20,3%-os részesedést értek el 2016 negyedik negyedévében, a dobogó alsó fokán pedig a Huawei végzett, 11,3%-kal.

A dupla hátlapi kamera az iPhone 7 Plus legfőbb megkülönböztetőjegye
Lényegesen több iPhone fogyott a 2016-os ünnepi szezonban, mint 2017 első hónapjában [+]

Ez utóbbi tovább tudott 2017 elején erősödni, bár a 11,4%-os eredmény szerény fejlődés, de legalább az. Az Apple ugyanis 16,9%-ra esett vissza, a negyedik Oppo 8,8%-ról 8,1%-ra, a a BBK/vivo 7,1%-ról 6,2%-ra, az LG 5,8%-ról 4,6%-ra, a többiek pedig 28,3%-ról 26,7%-ra. Olvasóink kikövetkeztethették: a negyedév nyertese a Samsung volt, amely 26,1%-kos piaci részesedéssel visszaugrott a dobogó tetejére. Az eredményeket közlő TrendForce szerint részben a Galaxy J sorozat sikere garantálta a tekintélyes előrelépést, és mivel a Galaxy S8 csak a mostani, második negyedéves mutatókban bukkan majd fel, a jó sorozat folytatódhat.

Előzmények

  • LG G5 - ismerősökkel az ismeretlenbe

    A koreai gyártó dupla kamerás mobiljának az alja kihúzható, és oda többféle modul – bocsánat, ismerős – pattintható. A G5 alaposan felforgatja az okostelefonok álmos koncepcióját, ám nem kompromisszumok nélkül.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés