Elkészült az iPhone-ra szánt iGO

Hivatalosan is elérhetővé vált az iGO amigo alapjaiból építkező navigációs szoftver iPhone-ra szánt változata, mely az iGO8-nál látványosabb és egyszerűbb kezelőfelületet kapott. A térképekkel együtt körülbelül 1 GB méretű Nav N Go szoftver három változatban készült el, melyek teljes Európa, Nyugat-Európa és Észak-Amerika térségen kínálnak hangos turn-by-turn navigációt 90, 70 és 80 euró ellenében.

A magyar és nemzetközi viszonylatokban is kiemelkedő minőségű iGO az App Store második teljes navigációs megoldása, melyet csupán a Navteq Mobile Navigator alkalmazása előzött meg. A mobil navigáció terén a verseny egyre kiélezettebbnek tűnik, ugyanis hiszen a TomTom is hamarosan beszáll a versenybe, igaz a 140 eurós SatNav csomag még akkor is drága ajánlatnak tűnik, ha egyébként rögzítőkar is jár hozzá, mely tényleges navigációs alternatívává varázsolja a készüléket.

A Nav N Go Kft az Amigo nevű, az iGO8-nál kevesebb funkcionalitással bíró, de egyszerűbben használható programját ültette át az iPhone alá. A szoftver sajnos nem tud mit kezdeni azzal, ha navigáció közben bejövő hívás érkezik, mert az iPhone pillanatnyilag nem tartalmazza a teljes értékű multitaskingot. A Nav N Go Kft ennek kiküszöbölése miatt már felvette a kapcsolatot az Apple illetékeseivel, de a megoldás még várat magára. Azt azonban már most tudjuk, hogy még az idén lesz frissítés, amely tartalmazni fogja a köztes célpont megadásának lehetőségét (ezt az Amigo nem tudja), illetve a beviteli képernyőnél lehet majd QWERTY elrendezést is választani. A szoftverfejlesztő tervei szerint a névjegyzékből is egy gombnyomással lehet majd célpontot csinálni, ezzel is megkönnyítve a gyors navigációt.

Ha már iGO, akkor ide kapcsolódik, hogy a Nav N Go Kft előrehaladott állpotban van a népszerű program Android rendszerekre való fejlesztésével is, a tervek szerint ez is piacra kerülhet még idén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés