Elkészült az Android Pie a OnePlus 3/3T párosra

Tartotta a szavát a OnePlus, és az Android 7 majd a 8 után a 9-es frissítést is megkapta két 2016-os, sokak által kedvelt készüléke.

Sokan a OnePlus 3-at vagy a 3T-t tartják a gyártó eddigi legjobbjának, a tudáslista és az ár együttese ugyanis kiváltképp előnyös kombinációt szült, és ezek a mobilok még ma is roppant gyorsan operálnak. A OnePlus 7 Pro nyilván sokkal többet tud, de jóval többe is kerül. Most viszont már van legalább egy közös tulajdonságuk: az Android 9 Pie-on alapuló, villámgyors Oxygen OS felület. A változáslistát a 9.0.2-es gyártói UI-on a testreszabhatóbb ne zavarj üzemmód, a 3.0-s játékmód, a Google Lens kameraintegráció, Android 9 Pie-os apróságok és persze friss, április biztonsági hibajavító csomag jelenti. A közzététel, mint mindig, fokozatos.

A OnePlus 3 a 3T mellett
A OnePlus 3 a 3T mellett [+]

A frissítéseknek ezennel még nincs vége: a 7-es szériának van egy zen nevű módja, ami elsőre furcsának tűnhet, ám hosszútávon enyhíthet a mobilfüggőség tünetein. Ha be van kapcsolva, a mobil lényegében használhatatlanná válik: lehet vele kattintani, hívást fogadni és segélyhívást indítani – és ennyi. A tulaj el van zárva az értesítésektől, az alkalmazásoktól és a játékoktól egy időre, és ezt sehogy se tudja megkerülni. A zen mód készül az 5-ös és a 6-os elődszériákra. Mindeközben a OnePlus 7 Próra elérhető lett az Android Q fejlesztői béta, ezt viszont csak a vállalkozó kedvűek és hozzáértők tegyék fel, nem véletlenül van ott a béta jelzés. Végül pedig sokan kifogásolják az új csúcskészülék kameraminőségét, és a gyártó jelentős előrelépést ígér.

Előzmények

  • OnePlus 3 - Szentháromság

    Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

Hirdetés