Elérhetőek az új Opera böngészők

A korábbi bejelentésnek megfelelően a CTIA 2011 megnyitóját követően a legtöbb támogatott platformra azonnal elérhetővé vált az Opera böngészőinek frissített kiadása, melyek az internettáblákkal is kompatibilis, kétujjas nagyítást is támogató, szinte teljesen azonos felületük ellenére egészen más alapokból építkeznek. A Java változat mellett az Android, a Blackberry és a Symbian platformokra natív változatban is elérhető Opera Mini 6 esetén az oldalak feldolgozását az Opera saját szerverei végzik, mely gyorsabb működéssel és 90 százalékkal is kevesebb adatforgalommal jár, ám a JavaScript alapú oldalak megjelenítésére csak korlátozottan alkalmas. Ezzel szemben az Android, Symbian, Windows Mobile, MeeGo és Maemo operációs rendszerekre szánt Opera Mobile 11 az oldalak letöltését és kezelését, illetve a JavaScript kódok futtatását is saját maga végzi, vagyis működéséhez nem szükségesek az Opera szerverei, bár alacsony adatátviteli sebesség esetén képes azok segítségét is igénybe venni.


Azóta történt

  • Frissítette mobilos böngészőit az Opera

    Prediktív Google kereséssel, automatikus szövegkiegészítéssel, finomított vágólap funkciókkal és számos más extrával érkezik az Opera Mini 6.1 és Opera Mobile 11.1.

  • Opera Mini 6.5 – minden platformra

    Az Android változat premierjét követően iOS, Symbian, BlackBerry és Java készülékekre is elérhetővé vált az Opera mobiltelefonos böngészője.

Hirdetés