Hirdetés

2030-ra a CUPRA is teljesen elektromos márkává szeretne válni

Ennek apropóján pedig bemutatták a CUPRA UrbanRebel koncepciót.

A Frankfurtból idén Münchenbe települt IAA International Motor Show keretein belül beszélt az elektromobilitással kapcsolatos koncepciójáról a CUPRA. A vállalat vezetője, Wayne Griffiths azt nyilatkozta, hogy 2030-ig teljesen elektromos márkává szeretnének válni, amivel kapcsolatban jó úton haladnak, hiszen a CUPRA Born idén, a CUPRA Tavascan pedig 2024-ben érkezik, a kiállításon pedig bemutattak egy friss koncepcióautót, amely jól reprezentálja, hogy miként értelmezheti újra a városi elektromos autókat a 2025-ben érkező új modelljük.


[+]

A CUPRA UrbanRebel koncepcióval azt szeretnék bizonyítani, hogy az elektromos meghajtás nem kell, hogy unalmas autókat eredményezzen: kérdés persze, hogy ez a prekoncepció mennyire él még a vásárlókban, hiszen a házon belüli Volkswagen ID-termékcsalád tagjaira sem lehet azt mondani, hogy unalmasak, de ettől még tény, hogy az új koncepció nagyon dögösre sikerült. A tekinteteket leginkább az óriási, fényforrásokkal telepakolt hátsó szárny vonzhatja, de maga a formaterv ettől függetlenül is látványos.

A Volkswagen MEB-platformra épülő utcai változatban szeretnék majd megtartani a mostani dizájnjegyeket és a dinamikát. A koncepcióban lévő hajtáslánc rövid ideig 430 lóerő fölötti teljesítményt is le tud adni, aminek köszönhetően az UrbanRebel 3,2 másodperc alatt gyorsulhat álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre: az utcai változat valószínűleg ennél szerényebb teljesítménnyel rendelkezik majd, valószínűleg a koncepcióban elérhető fix 340 lóerős teljesítmény is álom marad. Az utcai változatra jelenleg 20 ezer eurós árat céloznak meg (kb. 7 millió forint) ami az olcsóbb, lítium-foszfátos akkumulátoroknak lehet köszönhető, bár ezzel kapcsolatban mi azért még szkeptikusak vagyunk. Az viszont tény, hogy a csoport elkötelezett az elektromos hajtás mellett, a Barcelona melletti SEAT-Cupra gyárban évente 500 ezer villanyautót szeretnének gyártani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • CUPRA

Előzmények