Együttműködésre lépett a Ford és a Google

A hat éven keresztül tartó kooperációtól az autógyártó innovációt, személyre szabott megoldásokat és jobb ügyfélélményt vár.

Stratégiai együttműködést kötött a Ford Motor Company és a Google, amelynek eredményeként jelentősen felgyorsulhat a Ford átalakulása. A felhasználók szempontjából a legfontosabb, hogy a hat évre szóló kooperációnak köszönhetően 2023-tól a Ford és a Lincoln modellek millióiban működik majd az Android rendszer, beépített Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, elvileg függetlenül attól, hogy milyen kategóriájú vagy árú gépjárműről lesz szó.

A két vállalat létre is hozta a Team Upshift nevű együttműködési csoportot, amely mindkét cég eszköztárához hozzáférve újszerű, személyre szabott ügyfélélményeket kíván elérhető tenni a felhasználók számára, illetve megteremti az új szolgáltatásokhoz szükséges platformokat. Azt már tudni, hogy a felhőszolgáltató a Google Cloud lesz, jelentős szerepet kap majd a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás is, illetve hogy a fejlesztések között nem csak az autókban megjelenő funkciók jutnak szóhoz, hanem például már a vásárlással kapcsolatos megoldások is.

„Miközben a Ford folytatja történetének legnagyobb léptékű átalakítását az elektromos hajtások, az önvezetés és a konnektivitás bevezetésével, a Google és a Ford összefogásából egy olyan innovációs erőtér születik, amely átlagon felüli élményeket nyújt majd ügyfeleink számára, és modernizálja az egész üzletünket.” - nyilatkozta Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója. A vállalat a következőket tervezi:

  • Az ügyfélélmény még magasabb szintre emelése egyedi technológiákkal és személyre szabott szolgáltatásokkal;
  • A termékfejlesztés, a gyártás és beszállítói lánc menedzsment modernizálásának felgyorsítása, többek közt az AI használatában rejlő lehetőségek feltárásával a gyári dolgozók képzésében és a gyártóüzemi berendezések még megbízhatóbb teljesítménye érdekében;
  • Az adatközpontú működési modellek bevezetésének felgyorsítása, hogy az ügyfelek valós idejű értesítéseket kaphassanak – például az éppen esedékes karbantartásról.

Az Android rendszer használatától a vállalat azt reméli, hogy a saját alkalmazásaik mellett a külső fejlesztők megoldásai is hozzájárulnak majd személyre szabott ügyfélélményhez. Nem a Ford az első, ahol a Google rendszerére szavaztak, a Volvo XC40 reCharge fedélzeti rendszere a Google Automotive OS, ezt már egy évvel ezelőtt bemutatták a CES-en.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés