Egyre biztosabb, hogy jön a Realme Pad Mini

Renderképek és valamivel részletesebb termékadatok is napvilágot láttak a Realme kisméretű táblagépéről.

Február elején tűnt fel a BBK Electronics egyik fiatalabb márkájának új táblagépe, a Realme Pad Mini a thaiföldi engedélyeztető hatóság adatbázisában. A Realme tavaly ősszel mutatta be a 10,4 hüvelykes képátlóval szerelt Realme Padot, az első táblagépét, ezt követheti a Mini, mely szerényebb hardverrel, kisebb mérettel és kedvezőbb árral kecsegtet.

Hirdetés

 

A Smartpix és az OnLeaks által közzétett rendereknek hála, most pedig láthatjuk is, nagyjából hogy néz majd ki a 8,7 hüvelykes képátlóval szerelt táblagép. (A testvérmárka Oppo táblagép-dizájnjához képest meglehetősen szolidan.) A fém ház jobb alsó sarkában szolidan bújik meg a márkanév, míg a bal felső sarokban egy –szerintem – hangsúlyos kamerasziget kap helyet, benne egy 8 megapixeles szenzorral, a képalkotáshoz pedig a feliratok alapján szoftveres rásegítéssel. Az előlapon egy 5 megapixeles kamera lesz, ezt a Camera FV-5 adatbázisa is megerősíti.

A Realme Pad Mini hátulról.
A Realme Pad Mini hátulról. (forrás: Smartprix) [+]

A motorháztető alatt Unisoc T616 lapkakészlet működhet, hozzá 4 GB operatív memória és 64 GB beépített tárhely társul. Ugyanakkor a Geekbench adatbázisában korábban egy 3 GB-nyi memóriával szerelt változat is feltűnt, de arról azóta nem hallani. Szoftveres oldalon Android 11-re épülő Realme UI lesz a kínálat, természetesen a nagyobb kijelzőre optimalizálva. Az akkumulátor állítólag 6400 milliamperórás lesz a Miniben, a ház pedig, amibe építik 7,6 milliméter vastagságú. Állítólag lesz 4G/LTE változat és kizárólag Wi-Fi modell is. Az MWC alatt talán többet is megtudni majd a készülékről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés