Egy rakás tabletet mutatott be a TCL

Gyerektabletből rögtön hármat, de jutott a normál ügymenethez is masina.

5G routert, hordozható 4G WiFi kütyüt, notebookot(!), meg egy USA-ba szánt okostelefont (TCL 30 V) is bemutatott a gyártó, de mindezeken túl összesen hat új táblagépet is bejelentett. Ebből a hatból három a TKEE sorozat részeként debütált: ezeket Max, Mid és Mini utótaggal látták el, nem meglepő módon a méretükre utalva, hiszen 10, 8 és 7 hüvelykes kijelzővel szerelt eszközökről van szó. Hardveresen egyik sem egy nagy dobás, a rendszerchip mindhárom gép esetében egy MediaTek MT8167B, ami eléggé alsópolcos megoldás, de a TKEE tableteknél a burkolat (bumfordi, gumírozott, ütésálló) és a szoftver a fontos, ami továbbra is szülői felügyeletet és egy rakás interaktív, tanulást segítő játékot tartalmaz, most már a Squirell nevű, gépi tanulási algoritmusokkal operáló fejlesztőcsapat megoldásával, amely személyre szabja a tanulási folyamatot és ennek megfelelően kínál alkalmazást és nehézségi szintet.


[+]

A hagyományos vonalon a Nxtpaper 10s a nagy dobás, legalábbis a TCL-nél annak tartják, el is nevezték a komplett tabletet a kijelzőtechnológiáról, amiben az az újdonság, hogy pont mattítani, tompítani igyekszik a megjelenített tartalmat, hogy így kímélje a szemet. Mindenféle rétegeket tettek egymásra, hogy kiszűrjék a kékes árnyalatok 50%-át, ennek igazolására a német TÜV-öt kérték fel. A kijelző együtt tud működni az iszonyú fantáziadúsan T-Pennek keresztelt ceruzával is, hogy megkönnyítse a jegyzetelést.


[+]

A hardver egy MediaTek Helio P23 köré épül 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely társaságában, a kijelző 10,1 inches, 1920 x 1200 pixeles IPS panel, elöl 5, hátul 8 megapixeles a kamera, az akkumulátor 8000 mAh-s és 18 wattos töltést tud felvenni. Android 11-gyel érkezik a gép, 249 dolláros árat mondtak mellé, amivel a középkategóriát célozza.


[+]

A 10 inches, de olcsó vonalon mozog a TCL  Tab 10L, ami belépő szintű hardver mellé kínál méretes kijelzőt, igaz, csak HD felbontással. A hardver itt a TKEE gyerektabletekből ismert MediaTek MT8167B 2 GB RAM-mal, 4080 mAh-s akkumulátorral és sztereó hangszórókkal. A kamera elöl-hátul csupán 2 megapixeles, a gép árát viszont 100 dollár alá lőtték be, ezzel ellensúlyozva az érezhetően karcsú specifikációt.


[+]

Ennél kicsit drágább (129 dollár) a TCL Tab 8 4G, amely szintén nem egy erőgép (MediaTek 8766B, 2 GB RAM), viszont kicsi és hordozható. Egy 1280 x 800 pixeles IPS panelen keresztül kommunikál a júzerrel, előre 2, hátulra 5 megapixeles kamerát kapott, itt is 4080 mAh-s az akkumulátor, de microSD-vel bővíthető az alapból 32 GB méretű belső tárhely. Az Android 11-et futtató masina kapcsán mindenképp az a legnagyobb fegyvertény, hogy benne van a 4G modem, tehát lehet bele tenni SIM-et, a TCL szerint remek választás azoknak, akiknek online kell menet közben intézniük ezt-azt.

Elvileg mind a hat táblagép kapcsán tervben van az európai forgalmazás még az első negyedévben, a magyarországi megjelenésükről azonban egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Hirdetés