Divatot csinálna a Xiaomi a körbetekert kijelzőből

Bár a Mi Mix Alphát határozatlan időre elhalasztották, két új Xiaomi formatervezési minta alapján a gyártó lát még fantáziát a furcsa trendben.

A Mi Mix Alpha volt az egyik legmeghökkentőbb készülék tavaly, ám mivel még csak megnyomkodni se lehetett, egészen addig nem érdemes késztermékként hivatkozni rá, amíg konkrétan meg nem jelenik. Ez 2019 végéig nem történt meg, sőt: a 2500 euróra saccolt, a készüléken teljesen körbetekert panelt kínáló érdekesség piacra dobását a Xiaomi határozatlan ideig elhalasztotta, és egyelőre nem világos, hogy valaha napvilágot lát-e.


A Mi Mix Alpha, a bejelentéskor még csak renderképeken [+]

A merev házra csavart, hajlítható kijelző előnye, hogy karcálló üveggel lehet szavatolni a tartósságát, hiszen nincsen rajta mozgó alkatrész vagy zsanér. A Xiaomi pedig bőven lát az elképzelésben fantáziát, amíg összecsukható prototípusait tökéletesítgeti.

A WIPO-nál benyújtott formatervezési minta a Letsgodigital által felturbózva
A WIPO-nál benyújtott formatervezési minta a Letsgodigital által felturbózva [+]

A WIPO-hoz és a Kínai Szabadalmi Hivatalhoz benyújtott formatervezési minták rövid és hosszú oldalon végigvezetett kijelzőpanelt is előrevetítenek. A felső forma az egyszerűbb, hiszen a szinte bizonyosan OLED technológiájú képernyőbe nem kell belevágni. A kamerák itt balra, egy függőleges sávon kapnak helyet.

A WIPO-nál benyújtott formatervezési minta a Letsgodigital által felturbózva
A WIPO-nál benyújtott formatervezési minta a Letsgodigital által felturbózva [+]

A második minta viszont már kivágna helyet a kameráknak és felül nyúlna át a panel a hátlapra. Nyilván az efféle minták amolyan védőbástyák, hogy ha konkrét termék születik belőlük, szabadalmi védelmet élvezzenek, a legtöbbször persze örökre papíron maradnak. A Xiaominak mindenesetre van a készülékházból előhúzható képernyős formatervezési mintája is, tehát a kínai gyártó is a hajlítható képernyős ketyerékben látja a lehetséges jövőt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés