Derült égből jöttek a Redmi 10 specifikációi

Eddig nem sokat tudtunk róla, most azonban fotókon látható és szinte minden lényeges információ megvan az egyik legérdekesebb Redmiről.

Volt idő, amikor a sima, utótag nélküli Xiaomi Redmi-széria volt a tömegeknek szóló, egyik legjobb ár/érték arányú androidos mobil, amit meg lehetett venni, és a Note-széria szólt egy akkor még nagyobb méretű mobilra vágyó rétegnek, mostanra, a kicsit megváltozott mobilpiacon már inkább a Redmi Note-ok jelentik az alapot, és ezekből van végtelen iteráció a nagyközönségnek, a sima Redmi pedig kicsit kevesebb reflektorfényt kap. A Redmi 10 vélhetően hamarosan hivatalossá válik, a jelenlegi információink azonban egy véletlen kapcsán vannak meg róla: a szingapúri Courts névre hallgató forgalmazó véletlenül idő előtt kirakta webshopjába a termékoldalakat: gyorsan lekerült persze a weblapról a termék, de az internet mindent megtalál és semmit nem felejt el.

Hirdetés

[+]

A design ezúttal nagyot üt, a Mi 10 Ultra ihlette kamerasziget legalábbis mindenképpen felhívja magára a figyelmet, hiszen alapvetően jóval drágább mobiloknál megszokott módon hangsúlyos. Ebbe a szettbe, halványszürke kiemeléssel egy 50 megapixeles főkamera kerül, mellette 8 megapixeles ultraszéles és két darab 2 megapixeles segéd kerül, a szokásos makró+mélység leosztásban.


[+]

A kijelző 6,5 hüvelykes, IPS panelről beszélünk Full HD+ felbontással és 90 Hz-es képfrissítéssel, fent középen pedig 8 megapixeles kamerát magába foglaló lyukkal. Ujjlenyomat-olvasó nincs a kijelzőben, a hátlapról viszont jobb oldalra került át a Redmi 9-hez képest a biometrikus azonosító. Friss rendszerchip dolgozik a készülékben, ez a MediaTek Helio G88, ami Cortex-A75 alapokon, 2 GHz-es maximális órajellel, Mali-G52 grafikai egységgel van szerelve, ezen kívül ac-s WI-Fi-vel, 5.0-s Bluetooth-szal és LTE (Cat7/Cat13) adatkommunikációval határozza meg a maximumot.

[+]

A Redmi 10-en MIUI 12-es kezelőfelület fut majd Android 11-es alaprendszeren, az akkumulátora 5000 mAh kapacitású lesz, nem marad el róla a 3,5 milliméteres jack csatlakozó és 18 W lesz a maximális töltési teljesítménye. 249 dolláros ára elsőre nagyon húzósan hangzik, de mivel szingapúri dollárról beszélünk, így csak 55 ezer forintnak megfelelő összegről beszélünk, tehát némi extra adóteher után is a tavalyi 65 ezer forintos hazai kezdőáron maradhat az új Redmi, amit szürke, fehér és kék színekben lehet majd megvenni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Előzmények

Hirdetés