Darabokban a OnePlus 5

Nagy meglepetés nem érhet senkit, a OnePlus 5 sem egy könnyen szerelhető zászlóshajó.

Két napja zajlik az élet a legújabb OnePlus körül: bemutatták, gyorsan meg is gyötörték, kiderült a kamera nagyításának pontos háttere és az is, hogy benchmarkokban kicsit többet tud a hardver, mint amúgy. De mi a helyzet az összeszereléssel? A MyFixGuide erre is gyorsan fényt derített, nagy meglepődésre azonban nem adott okot.

Megfelelő szerszámozottság elengedetlen a művelethez, a filléres csavarhúzó-szett kevés lesz
Megfelelő szerszámozottság elengedetlen a művelethez, a filléres csavarhúzó-szett kevés lesz [+]

A OnePlus 5 szétszedését nem hajszárítóval, hanem két csavar kitekerésével érdemes kezdeni, alulra, az USB Type-C port mellé kerültek ezek. A hátlap még így sem válik le könnyen, és természetesen több, alaplapra kapcsolódó szalagkábelt kell lehúznunk, mielőtt két részre oszthatnánk a mobilt. Hagyományos háromrétegű kialakítást említenek, felül az alaplap, középen az akkumulátor, alul pedig a hangszóró fő modulja, ezt egészíti ki a két alsó csatlakozó közös egysége, a dupla hátlapi kamerarendszer és a többi apróság.

Hagyományos, „háromrétegű" design
Hagyományos, „háromrétegű" design [+]

Nincsenek nagyobb, hőszigetelő grafitlapok, a melegedésnek leginkább kitett fémlapra került egy apró matrica a biztonság kedvéért. Természetesen valós az, amit a kamerarendszer kapcsán állítottak, amennyiben: hátul 16 megapixeles Sony IMX398-es szenzorral és f/1,7-es optikával ellátott nagy látószögű kamera és 20 megapixeles, IMX350 szenzoros, f/2,6 fényértékű, natívan 1,6x-os zoomra képes rendszer látható, az előlapi pedig 16 megapixeles, f/2,0 apertúrájú és IMX371-et kapott.

Teljesen kipakolva
Teljesen kipakolva [+]

A BLP637 számú, 3300 mAh kapacitású akkumulátor cseréje nem egyszerű, viszont remélhetőleg nem lesznek ezzel kapcsolatban típushibák, hiszen sem a kapacitás, sem a gyorstöltés nem lépett előre.

Előzmények

  • Megmutatta a OnePlus az új zászlóshajóját

    Bele is lehet hallgatni, mert egy videó is érkezett mellé. Kevés titok marad 20-áig, ezt a készüléket viszont mintha már láttuk volna.

  • MWC 2017: A OnePlusszal beszélgettünk

    Összefutottunk a OnePlusszal egy kötetlen beszélgetésre és villáminterjúra az MWC sajtóközpontja mellett. Kérdéseikre Laura Watts angol PR-es és Eric Zarshenas kommunikációs menedzser készséggel válaszolt, ugorjunk is bele!

Hirdetés