Computex 2015: „zenzációs” újdonságok az ASUS eseményén

A mai napon a nulladik nappal kvázi kezdetét vette a Computex, amit az ASUS ki is használt, és tucatnyi új terméküket személyesen Jonney Hsih, vállalat elnöke jelentette be.


[+]

A színpadon először egy vizuális show volt látható, majd egyszer csak előtoppant az ikonikus vezér, és sorolni kezdte az újdonságokat.


[+]

Elsőként a nem titkoltan iMac konkurenciának szánt 23,8 (vagy 21,5) colos Zen AiO masináról szólt a fáma, mely csinos egybegép fémből készült, míg a vékony kávás kijelzőt üveg védi. A masinában (állítólag) már Skylake alapokra épülő Core i7 processzor fog dohogni, melyhez legfeljebb 32 GB DDR4-es memória társítható.


[+]

Mindezek mellé egy dedikált 4 GB-os GeForce GTX 960M GPU társul, míg a háttértár szerepét egy legfeljebb 512 GB kapacitású M.2 kivitelű, x4-es PCI Exoress 3.0-s SSD töltheti be, melynek tempója 2 GB/s fölé rúg. A masináról már az USB 3.1 sem marad le, melyből hátulra a Type-C port is felkerült, illetve kiegészítésképpen a RealSense 3D kamera lapul a megjelenítő felett. Egy szó mint száz, a Zen AiO egy minden hájjal megkent egybegép lesz, ennek megfelelően valószínűleg kissé borsos áron.


[+]

Tabletekből is érkezik jó néhány új, ZenPad névre hallgató modell. A színpadon a ZenPad 8.0 és a Zenpad S 8.0 modelleké volt a főszerep, de ezek mellett még két további másik termék is kiállításra került. A ZenPad 8.0 az első tömeggyártásba került tablet, mely a Rockchip által tervezett Intel Atom x3-C3200 (pontosabban x3-C3230RK) nevű processzort alkalmazza. A 8 colos, 1280x800 felbontású, Tru2Life képjavító technológiával kiegészített IPS kijelzővel operáló gép egy spéci tokkal Audio Cover 5.1 hangzást kaphat, mely mellé DTS-HD támogatás is járt . Az LTE/Wi-Fi, vagy csak Wi-Fi opcióval is elérhető termék egy Power Case nevű tokkal akár 15 órás akkuidővel is rendelkezhet.


[+]

A Zenpad S 8.0 egy komolyabb darab, ugyanis ez már a négymagos, Silvermont magokat tartalmazó Atom Z3580 processzorral indul harcba, mely mellé 4 GB RAM társul. A IPS paneles kijelző felbontása is magasabb, egészen pontosan 1536x2048 pixel. Ennél a tabletnél ismét előkerül Type-C USB port, melyen keresztül a töltés, illetve az adatcsere intézhető. A képjavító eljárás még izmosabb mint a kisebbik modellnél, mely ennek megfelelően itt már Tru2Life Plus névre hallgat. Végül de nem utolsósorban a tablethez stylus is jár, melyet egyszerűen csak Z Stylus-ként emleget az Asus.


[+]

A másik két kiállított tablet a ZenPad 7.0 és ZenPad 10.1 volt, de ezekről egyelőre túl sok részletet nem árultak el, ugyanakkor az a látottak alapján nyilvánvaló, hogy az utóbbihoz opcionálisan billentyűzet is kapcsolható.


[+]

Asztali masinákból sem volt hiány. Elsőként a G11CB típusjelzésű játékos gépre vetettünk pár pillantást. Ez a PC 6. generációs Core i7-es, azaz Skylake alapokra épülő processzorral fog érkezni, mely mellé ennek megfelelően DDR4 típusú memória társul majd. A videokártya szerepét GeForce GTX 980 fogja betölteni, míg a fő háttértár M.2-es SSD lesz. További extra az USB 3.1 támogatás, valamit különböző színvariációkban pompázó világítás.


[+]

Az ASUSPRO Mini PC E210 gyakorlatilag egy egy passzív hűtésű vékonykliens, melynek súlya csupán 0,7 kilogramm, térfogara pedig 1 liter. A gépre kártyaolvasó, USB 3.0 és USB 2.0 port, HDMI, D-Sub, illetve soros port csatlakozó is került.


[+]

Végül két VivoMini, és egy Vivo PC-t is szemügyre vehettünk. Az UN65H és a passzív hűtésű UN45 már szintén 6. generációs Core processzorokkal fog érkezni, melyekből az erősebb modelleknek hála akár Intel Iris Pro Graphics IGP-t is viszont láthatunk a kompakt gépház belsejében. Az M.2 SSD mellé még egy 2,5"-es merevlemez is beépíthető, míg a gyors vezetéknélküli kapcsolatról az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi gondoskodik.


[+]

A VivoPC VC65 minden szempontból a legnagyobb a három közül. Természetesen ebben is valamilyen 6. generációs Core processzor fog dohogni, míg merevlemezből vagy SSD-ből már kettőt is elbír, így RAID segítségével akár NAS-ként is funkcionálhat majd a kompakt méretű masina.

Azóta történt

Hirdetés