CES 2023: Elhagyja Kínát a Lenovo e-ink táblagépe

A Smart Paper 399 amerikai dollárért kerül forgalomba valamikor 2023-ban.

December elején írtunk róla mi is, hogy Kínában egy rakás gyártó e-ink táblagépet mutatott be, köztük a Lenovo is. Ott, ahogy arról írtunk, Yoga Paper néven fut ugyanaz a hardver, melyet a nyugati piacon 2023-ban Smart Paper néven vásárolhat majd meg az érdeklődő 399 amerikai dolláros áron. A pontos megjelenési dátum egyelőre nem ismert, az viszont biztos, hogy a kijelzőn történő jegyzetelést lehetővé tevő toll és a könyvszerűen záródó tok az alapcsomag részét képezi. A 399 dolláros árral egyébként a Lenovo alákínál az Amazonnak, a Kindle Scribe tollal és tokkal 449 dollárról indul, ha éppen nincs akcióban.

Hirdetés

Smart PaperSmart Paper Smart Paper (forrás: Lenovo) [+]

A Lenovo Smart Paper kijelzője 10,3 hüvelykes, 4096 nyomásponttal és 23 milliszekundumos késleltetéssel érzékeli a stylust. A szoftver (a Lenovo által egyedi kezelőfelület Android 11 AOSP alapokon, Google Play áruház nélkül) képes kilenc különböző tollat imitálni — pl. golyóstoll, szövegkiemelő, ceruza —, ezekkel a felhasználó a szöveg közé is írhat, de választhat 74 különböző jegyzettömb téma között is. Hasznos funkció, hogy a tablet képes egyszerre rögzíteni az írást és a hangot is, így például egy egyetemi előadás vagy egy megbeszélés hanganyaga elmenthető együtt az ott készített jegyzetekkel. Ehhez 64 GB-nyi tárhely áll rendelkezésre, ami a Lenovo szerint 50 ezer oldalnyi jegyzet. De a tablet megjelenésére lesz egy iOS, Android és Windows operációs rendszerekre telepíthető program, amin keresztül szinkronizálhatók lesznek a készített feljegyzések.

(forrás: Lenovo) [+]

Természetesen e-könyv olvasására is használható lesz a Smart Paper, ehhez segít az adaptív fényerő és az állítható színhőmérséklet a szem kímélésével, illetőleg a telepített könyvolvasó alkalmazás is. A Lenovo szerint az integrált 3550 mAh-s akkumulátorral 7000 oldalt lehet elolvasni, mire lemerülne a gép, jegyzetelni viszont csak 170 oldalnyit. A töltés és a vezetékes kapcsolatok USB-C csatlakozón keresztül zajlanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés