Hirdetés

Újra E-ink kijelzős táblával jelentkezik a Lenovo

A Lenovo Yoga Paper egyelőre csak Kínában kerül forgalomba, androidos, érintéssel és tollal történő bevitelt is támogat.

Egy nappal a Xiaomi előtt piacra került Kínában a Lenovo legújabb táblagépe, a Lenovo Yoga Paper, egy 10,3 hüvelykes E-ink kijelzővel szerelt eszköz. A Lenovo egyelőre nem közölt információt arról, hogy terveznek-e nemzetközi értékesítést, vagy sem, a kínai belsős piacon 2699 jüanba, vagyis 150 ezer forintba kerül az eszköz, egálban van a Xiaomival. Nem újdonság egyébként, hogy a valamelyik termékvonalában a Lenovo E-ink megoldással próbálkozzon, anno a Yoga Book második generációja, a C930 vagy a ThinkBook Plus is kínált már ilyen-olyan formában.

Lenovo Yoga Paper
Lenovo Yoga Paper [+]

A vásárló pénzéért egy 10,3 hüvelykes E-ink kijelzőt kap a gépben, ez 4096 nyomáspontot érzékel és elölről megvilágított. A tok behajtása automatikusan kikapcsolja a kijelzőt és pihenő állapotba teszi a tabletet. A hardver a Rockchip RK3566-os lapkát jelenti és mellé 4 GB RAM-ot 64 GB tárhellyel. A 2020-ban bemutatott belépőszintű SoC ARMv8.2-A utasításkészletet használ, 22 nanométeres gyártástechnológiával készül, 4 CPU maggal (Cortex-A55 @ 1,8 GHz) dolgozik és egy integrált ARM Mali-G52 MP2-es GPU-t is tartalmaz, melyet a táblára került Android rendszer használ majd.

[+]

A kijelző támogatja az érintőtollakat is, a Lenovo mellékel egyet táblagépéhez, ennek az eszköz oldalában dedikált helye is van, mágnes tartja ott. Írás esetén optikai karakterfelismerés (OCR) is besegít, a szoftver pedig képes a kézzel írt szöveget nyomtatottá konvertálni, de a tollat lehet rajzoláshoz is használni. A szoftverben van még felolvasó mód, valamint fordító is, amivel az idegen nyelvű dokumentumokat osztott kijelzős nézetben képes valós időben fordítani az eszköz. Ha pedig már fordításról van szó: érzékeli a tablet, hogy milyen irányban tartja a felhasználó, és annak megfelelően állítja be a megjelenített tartalmat a kijelzőn.


[+]

A ház alumínumból készül, legvastagabb pontján 5,5 milliméter. Az eszközben van Bluetooth 5.2 és Wi-Fi is, valamint egy 3350 mAh-s akkumulátor, amivel a gyártó szerint akár tíz hét folyamatos használatra is képes a Yoga Paper. A tablet támogatja a vezeték nélküli kivetítést is, így használható prezentációk levezényelésére külső kijelzőhöz csatlakoztatva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés