CES 2020: Fitnesz TWS fülhallgató az Amazfittől

A PowerBuds olyan kis kütyü, ami egyrészt egy Bluetooth in-ear fülhallgató, másrészt fitnesz kiegészítő.

Az Amazfit eddig az aktivitáskövető karperecekről (ők gyártják a Mi Bandet), illetve az óráiról volt ismert, de az idei CES-en új termékkategóriába léptek. Az alváshoz használatos ZenBuds mellett egy fitnesz tevékenységekhez fejlesztett fülhallgatóval is piacra lépnek, amely PwerBuds névre hallgat.


[+]

A termék a szokásos módon épül fel, adott egy töltős tartó, valamint két kicsi, fülbe illeszthető modul, amelyek egész jól néznek ki ahhoz képest, hogy alapvetően mekkora területen tudtak a formatervezők alkotni, főleg a fekete-piros kombináció lett egész vagány. De a töltőtokban találunk még két fülkampót is, amelyek mágnesesen tudnak rápattanni a fülbigyókra, így stabilabb tartást adnak különböző mozgásformák végzése közben.


[+]

Nyilván fontos volt, hogy jó minőségű zene jusson az ember fülébe, erről majd remélhetőleg egy alapos teszt során győződhetünk meg, aktív zajszűrés segíti a telefonbeszélgetések minőségét, négy méretben jár hozzá szilikon gumiharang, hogy kényelmes legyen bármilyen fülben, az alapvető kezelést pedig érintéssel lehet megoldani. Zenevezérlés és híváskezelés mellett a telefonunk hangasszisztensét is meghívhatjuk ezzel a megoldással. Plusz bekapcsolható a Thru mód, ami átengedi a környezeti zajokat, hogy mondjuk futás közben észlelhessük, ha egy autó érkezik mögénk.


[+]

A termék az IP55-ös vízállósági szabványnak megfelel, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy pulzusmérésre is képes és azonnal értesít hanggal, ha túl magas, illetőleg túl alacsony a pulzusunk. Szintén hanggal tud tájékoztatni a köridőről, az edzés összidejéről, a megtett távolságról és az átlagos pulzusszámról. Az okostelefonos szoftver pedig statisztikát vezet az edzéseinkről, amelyek akár 8 órán át is tarthatnak, mert ennyit bír ki egy töltéssel a kütyü, de még kétszer fel lehet teljesen tölteni a tartóban, mielőtt a Type-C kábel felé kellene nyúlnunk.


[+]

Az Amazfit PowerBuds hamarosan piacra kerül, 100 dolláros árával kifejezetten versenyképesnek ígérkezik.

Hirdetés