CES 2015: 6 hüvelykes újdonság a ZTE-től

A ZTE standján még a CES utolsó napján is nagy buli volt, pedig a legtöbb kiállításon ilyenkor már pangás szokott lenni; a standok többségén egyébként itt is az volt. A felhajtást a korábban a Houston Rockets csapatának játszó Calvin Murphy csinálta, de a korábbi napokon akár Clyde Drexlert is elcsíphettük volna, akinek annak idején nagy rajongója voltam. Ennél azonban fontosabbak voltak a készülékújdonságok, mi korábban a Star II-t és a ZMAX-ot sem láttuk, azonban nem ezeken volt a hangsúly, hanem a valóban friss bejelentésen, a Grand X MAX+ névre hallgató masinán.


[+]

Egy 6 hüvelykes LCD-kijelzővel szerelt megoldásról van szó, amelynek felbontás 720 x 1280 pixel, ami elég alacsonynak tűnik, ebből pedig le lehet vonni azt a konklúziót, hogy az újdonság inkább azokat az ázsiai országokat célozza meg, ahol nem a felbontáson, hanem a méreten van a hangsúly. Az Android 4.4.4-et (KitKat) futtató újdonság szíve egy 1,2 GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon 400-as rendszerchip (MSM8926), a rendszermemória mérete 2, a belső tárhelyé 16 GB, de ez utóbbi microSD memóriakártyával is bővíthető. LTE támogatás van, ahogy 4.0-s Bluetooth és 802.11b/g/n-es WiFi is. A ledes villanóval ellátott hátlapi kamera 13 megapixeles, az előlapinál ez az érték 5 megapixel. A specifikációban legfeljebb 720p-s videórögzítési lehetőség szerepel, de hogy ez melyik kamerára vonatkozik, az nem egyértelmű.

 


[+]

A 162 x 83 x 7,8 milliméteres dimenziókkal rendelkező, 171,7 grammos készülék méretéhez képest kimondottan kellemes fogásúnak tűnt, a pár perces próba alatt minőségbeli problémával sem találkoztunk. A várható színvariációkról, az európai vagy a magyar megjelenésről, illetve a várható árról egyelőre semmilyen információnk nincs.

 


[+]

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Hirdetés